Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei polițiști, din care doi șefi de post, arestați preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu

Trei polițiști, din care doi șefi de post, arestați preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Trei polițiști, dintre care doi sunt șefi de post, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind acuzați de luare de mită și abuz în serviciu.

Ei au fost ridicați în urma unor percheziții care au avut loc, marți, la Postul de Poliţie Vadu Moldovei şi la Secţia nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei.

Agentul de poliţie Florin Avrămiuc, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, este cercetat pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită şi opt infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, agentul de poliţie Daniel Vîrvara, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, iar agentul de poliţie Costel Maftei, din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a instigării la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

De asemenea, faţă de cei trei inculpaţi s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea de infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, astfel cum s-a detaliat anterior, faptele fiind comise în cursul anului 2015 şi la începutul anului 2016. În general, cei trei agenţi de poliţie nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau privind constatarea infracţiunilor, obţinând în acest mod foloase necuvenite pentru contravenienţi sau pentru alte persoane (evitarea aplicării sancţiunilor contravenţionale, inclusiv evitarea aplicării sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, în unele cazuri, sau evitarea cercetării faptelor comise în cadrul unor dosare penale). Sursa: suceavanews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani