Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei incendii în mai puțin de o oră! Unul dintre acestea s-a soldat cu decesul proprietarei

Trei incendii în mai puțin de o oră! Unul dintre acestea s-a soldat cu decesul proprietarei

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat şi a intervenit pentru stingerea a trei incendii joi seară, între orele 19.20 – 19.58, izbucnite în locuinţele unor cetăţeni din Eşanca (oraşul Darabani), oraşul Flămânzi şi municipiul Dorohoi. Într-unul dintre incendii, o femeie şi-a pierdut viaţa. Pentru stingerea incendiilor au intervenit 46 de pompieri militari, voluntari, dar şi cetăţeni.


* Un incendiu izbucnit, în seara zilei de 26 noiembrie, într-o locuinţă de pe raza localităţii Eşanca, oraşul Darabani, observat şi anunţat cu întârziere, s-a soldat cu decesul proprietarei, în vârstă de 83 de ani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 20.00.

La faţa locului s-au deplasat atât pompierii din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cât şi pompierii voluntari din Darabani. Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii voluntari. La sosirea forţelor de intervenţie, întreaga locuinţă era cuprinsă de flăcări, tavanul fiind prăbuşit. Întrucât existau informaţii că proprietara nu a reuşit să iasă din locuinţă, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Bătrâna a fost descoperită decedată, în holul casei. Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire.


* Un foc aprins pentru distrugerea unor resturi vegetale dintr-o gospodărie şi lăsat nesupravegheat s-a transformat într-un incendiu care a mistuit bunurile dintr-o cameră a casei, precum şi o parte din acoperişul locuinţei.S-a întâmplat joi după-amiază, la Flămânzi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului la ora 19.48. Persoana care a sunat după ajutor susţinea că flăcările se pot extinde la întreaga locuinţă. Pentru stingerea incendiului, au intervenit pompieri militari şi voluntari, timp de o oră şi jumătate. Valoarea totală a pagubelor a fost estimată la cca. 1500 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ  50.000.

 
* Un copil din municipiul Dorohoi, a incendiat din joacă bunurile dintr-o anexă din gospodăria părinţilor. S-a întâmplat joi seară. Speriat că şi-ar putea pierde întreaga agoniseală în flăcări, proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor.

Apelul de ajutor a fost înregistrat la ora 19.20. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din anexă, precum şi o parte din acoperişul casei, existând pericolul ca flăcările să se extindă la întreaga construcţie.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 10 pompieri militari şi voluntari, jumătate de oră. Flăcările au distrus un dulap, unelte agricole, haine şi cca. 10 m.p. din acoperişul casei, pagubele fiind estimate la cca. 2.000 lei.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 25.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani