Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Tabăra din pridvorul satului”- Bucurie și prietenie împărtășite în glas de clopot - FOTO

„Tabăra din pridvorul satului”- Bucurie și prietenie împărtășite în glas de clopot - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Înperioada 11-14 august, tinerii din satul Dumbrăvița au avut prilejul să se bucure de „Tabăra din pridvorul satului", organizată de Departamentul de Misiune pentruTineret al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin Asociația Tineretul Ortodox Român, al cărei motto este „Împreună pentru tineri". 

Deși tabăra s-a desfășurat în satul Dumbrăvița, au fost participanți și din parohia Strahova a părintelui Marius Onofrei și din parohia Popeni a părintelui Ovidiu Chebac, reunind aproximativ 150 de tineri. 

Scopul acestei tabere a fost acela de a crea un mediu în care tinerii să se simtă acceptați, iubiți și puși în valoare. În cadrul celor patru zile de tabără, aceștia au reușit prin rugăciune, prin traininguri, prin jocuri și prin discuțiile cu voluntarii și preoții să găsească răspunsuri la frământările lor atât duhovnicești cât și psihologice. Totodată, ei au închegat adevărate și stabile prietenii bazate pe un principiu fundamental: dragostea pentru Hristos. De asemenea, tinerii au participat la diferite activități de muzică, dans, tir cu arcul, căutare de comori, creație (origami, quilling, atelier de făcut cruciuliţe), comunicare și, nu în ultimul rând, mult așteptatul foc de tabără.

Toate acestea nu ar fi putut fi posibile fără ajutorul celor 13 voluntari, ai căror coordonatori au fost Oana Huţanu și Andrei Chirvase, binevoitorilor din parohia Dumbrăvița care au contribuit cu cele necesare, rămânând sub un nobil anonimat și părintelui Director Muha Constantin care ne-a sprijinit în organizarea taberei. De asemenea, salutăm prezența domnului primar al comunei Ibănești, Romică Magopeț, care a participat la ceremonia de deschidere a taberei.

Îi mulțumesc din suflet părintelui Mihai Claudiu Foca pentru această minunată idee de a organiza tabăra și pentru tot sprijinul pe care ni-l oferă în cadrul A.T.O.R.! Mulțumim preoților Marius Onofrei și Ovidiu Chebac care ne-au însoțit pe tot parcursul taberei și ne-au facilitat cunoașterea tinerilor din parohiile dumnealor. A fost o experiență minunată pe care o vom repeta și anul viitor. Cuvintele sunt de prisos pentru a putea exprima ceea ce au simțit tinerii în aceste zile. Fericirea și strălucirea de pe chipurile lor sunt dovada vie că tabăra a fost un real succes. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

„Aceste patru zile au fost cele mai frumoase din viața mea, fără îndoială. E o experiență despre care nu poți vorbi decât la superlativ și pe care îți dorești să o repeți la nesfârșit. Mă bucur enorm că am luat parte la această tabără! Am câștigat atât de multe! Cu siguranță această tabără va rămâne mereu în inima mea!" a declarat Răileanu Rareș, participant al taberei și totodată membru al A.T.O.R. Dumbrăvița. (Bianca Batîr - coordonator ATOR Dumbrăvița)

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani