Start vaccinare! A început oficial etapa a doua de vaccinare la Dorohoi – VIDEO / FOTO

Start vaccinare! A început oficial etapa a doua de vaccinare la Dorohoi – VIDEO / FOTO

Sala de sport a Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, situată pe strada George Enescu, va găzdui Centrul comunitar de vaccinare. Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 8.00, în prezența primarului Dorin Alexandrescu, a directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a prefectului județului, Dan Nechifor și a managerului Spitalului Municipal Dorohoi, dr. Valerian Andrieș.

„Am venit astăzi, la Dorohoi, la deschiderea centrului de vaccinare. Îl felicit pe domnul primar pentru implicarea personală și pentru buna organizare. Condițiile sunt foarte bune și am înțeles că avem persoane și din Botoșani care s-au programat aici. Dacă toatul merge foarte bine, vom trece de la 60 de programări pe zi la 120, adică la un nou flux de vaccinare.”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Amenajarea Centrului comunitar de vaccinare a început în urmă cu câteva zile, după ce, în data de 8 ianuarie, Consiliul Local Dorohoi, la cererea DSP Botoșani, a hotărât punerea la dispoziție a sălii de sport pentru această destinație. Amenajarea acestuia a fost făcută de către angajați ai primăriei, coordonați de admnistratorul public al municipiului, Tiberiu Manolache.

„Așa cum a fost programat, astăzi, începând cu ora 8, au demarat vaccinările la centrul din Dorohoi. Sunt convins că lucrurile vor merge bine, pentru că am lucrat susținut pentru a oferi condițiile și fluxurile solicitate, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al siguranței, securității și al circuitelor necesare. Astăzi, în prima zi se face vaccinarea cu personal specializat de la Spitalul Municipal Dorohoi pentru că au experiență în domeniu, care vor fi asistate și de celelalte cadre care vor deservi centrul în continuare. Deocamdată am deschis un singur punct de vaccinare, în jur nde 60 de persoane pe zi, pentru că atâtea doze sunt alocate pe zi. În urma acordului DSP vom deschide și un alt punct. Felicit cadrele medicale care vor să facă acest efort pentru dorohoieni și care s-au angajat să facă lucruri de calitate. Am avut o colaborare foarte bună și cu DSP în ceea ce privește strategiile pe care trebuie să le aplicăm și modul de colaborare între aceste instituții din februarie și până acum. S-au interesat permanent și de ficare dată când am solicitat ajutor am avut parte de deschidere din partea tuturor, astfel că am reușit să facem un spațiu corespunzător, corect, dotat și cu personal dedicat pentru cetățenii municipiului.”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Toți cetățenii care s-au programat, se vor prezenta la centrul de vaccinare cu cel mult 30 de minute înainte de ora stabilită și vor urma un traseu bine stabilit. Aceștia vor ajunge la o recepție unde vor prezenta buletinul și se vor identifica, apoi vor merge într-o zonă unde li se vor monitoriza funcțiile vitale. De aici vor ajunge la un medic cu care vor purta o discuție referitor la istoricul medical. Următorul pas este de a ajunge la punctul de vaccinare unde vor fi imunizați. Următorul pas este de a merge într-o zonă special amenajată unde vor sta cel puțin 15 minute după administrarea vaccinului pentru a fi supăravegheați de cadre medicale. Ultimul pas este de a ajunge la o altă recepție de unde vor ridica adeverința de vaccinare.

„Centrul de la Dorohoi arată extraordinar, se vede că s-au făcut eforturi foarte mari, arată conform cerințelor actuale și mă bucur că s-a început vaccinarea și la Dorohoi, având în vedere că este o mare adresabilitate în această zonă, fiind singurul centru care deservește nordul județului. Astăzi am înțeles că sunt și pacienți de la Botoșani care vin să se vaccineze aici, la Dorohoi. Doi medici de la Botoșani vor sprijini vaccinarea de la Dorohoi. Avem și sprijinul domnului manager Valerian Andrieș, ca în cazul în care va mai fi nevoie de cadre medicale să ne ajute cu personal. În funcție de importul de vaccinuri vom modifica și fluxul de vaccinare.”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Acesta este cel de-al doilea centru de vaccinare deschis la Dorohoi după cel inaugurat la începutul acestei luni în incinta Spitalului Municipal Dorohoi.

„În urma unui efort concentrat al domnului primar, al spitalului și al tuturor autorităților locale care s-au implicat cred că s-a reușit crearea unui centru de vaccinare foarte frumos, lucru apreciat și de domnul prefect și de conducerea DSP. Centrul este foarte bine dotat, cu personal calificat. În ceea ce privește Spitalul Dorohoi, am fost și suntem alături de comunitate, pentru că acesta este rolul nostru. Am răspuns la toate solicitările Primăriei Dorohoi și vom ajuta acest centru cu personal și materiale până lucrurile se așează pe un făgaș normal. Recomand tuturor dorohoienilor să se vaccineze pentru că este singura cale ca toți să revenim la normal.”, a declarat dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Vezi care sunt categoriile care intră în etapa a doua a vaccinării:
(a) personal-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora
(b) personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești
(c) personalul din sectorul economic vital:
– procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume;
– uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
– centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
– unități de producție, transport și distribuție gaze;
– unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
– unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
– transport de persoane și mărfuri;
– noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
– comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale;
(d) personalul din unitățile de învățământ și creșe;
(e) personalul poștal și din servicii de curierat;
(f) personalul cultelor religioase;
(g) personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje în unități medicale;
(h) personalul din domeniul salubrității și deșeurilor;

 

Sursa: DorohoiNews.ro

Stirea anterioara

Temperaturi scăzute în centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Botoșani

Stirea Urmatoare

Andreea Marin, bolnavă de COVID a doua oară. Cum se simte vedeta

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.