Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU, salvat de un medic veterinar din Botoșani

Rex, câinele care a păzit 13 ani sediul ISU, salvat de un medic veterinar din Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Patrupedul care a păzit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani mai bine de 13 ani a primit o a doua şansă. Pompierii au aflat că este bolnav şi au strâns bani pentru a-i salva viaţa.

Acum, la mai bine de o săptămână de la operaţie prietenul necuvântător s-a întors „în post”.

Bătrânul Rex a trăit în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani încă de când era pui. În prag de „pensionare”, căţelul care i-a păzit pe pompieri mai bine de un deceniu s-a îmbolnăvit.

Salvatorii au pus mâna de la mână şi şi-au dus prietenul necuvântător la veterinar pentru ingrijiiri medicale. O astfel de operaţie costa între 500 şi 800 de lei, iar în cazul lui Rex a fost un real succes.

Dorin Vasiliu, medic veterinar: „După ce am extirpat-o, avea 750 de grame. Nu era o tumoare care îi putea cauza moartea direct. Era o tumoare la nivelul gâtului, în partea din spate a occipitalului. În timp, câinele ar fi ajuns să o scarpine, să o rupă, s-ar fi infectat şi de acolo apăreau alte complicaţii.”

Impresionat de acţiunea pompierilor, medicul veterinar a suportat costurile operaţiei, iar banii strânși de salvatori sunt folosiţi pentru tratament şi hrana lui Rex.

Sursa: Pro TV


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani