Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Reprezentanții SDN Botoșani susțin necesitatea montării de panouri parazăpezi în județ

Reprezentanții SDN Botoșani susțin necesitatea montării de panouri parazăpezi în județ

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Reprezentanții Secției Drumuri Naționale Botoșani au prezentat, miercuri, 28 octombrie 2015, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, stadiul pregătirilor pentru sezonul rece. Potrivit conducerii SDN toate cele cinci baze de deszăpezire sunt pregătite la ora actuală pentru iarnă.

Pe drumurile naționale din județul Botoșani se va interveni la iarnă cu 51 de utilaje. O problemă adusă în discuție a fost necesitatea montării de panouri parazăpezi, mai ales pe acele sectoare de drum unde viscolul creează mari probleme. La nivelul rețelei de drumuri naționale din județ se impune apărarea drumurilor cu panouri parazăpezi pe o lungime de 119.095 metri liniari din care 45.300 sectoare grav înzăpezite.

Potrivit reprezentanților SDN, la ora actuală Secția are panouri parazăpezi și plase pentru apărarea drumurilor pentru 24.450 metri liniari. La nivelul Ministerului Agriculturii s-a reluat problema acestor perdele de protecție acțiunea de stabilire a amplasamentelor fiind cea mai grea întrucât se pune problema obținerii acordului proprietarilor sau după caz efectuarea de exproprieri, susțin reprezentanții SDN. În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural au prezentat stadiul pregătirlor pentru iarnă și reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri, cei la Nova Apaserv, Modern Calor, E.On și ISU. Sursa: stiri.botosani.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani