Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Rănitul din explozia din Primăverii, REFUZAT la spitalele de arşi din Bucureşti! Motivul?

Rănitul din explozia din Primăverii, REFUZAT la spitalele de arşi din Bucureşti! Motivul?

Bărbatul de 71 de ani din Botoşani, rănit grav în explozia dintr-un apartament, nu poate fi trasferat spre clinicile din Capitală pentru că nu mai sunt locuri şi există deja şi liste de aşteptare.

Proprietarul apartamentului din Botoşani care a fost grav rănit, vineri după-amiaza, în explozia care a avut loc în apartamentul său, nu poate fi transferat spre clinicile de arşi din Capitală, sigurele care i-ar putea acorda rănitului îngrijirile de care are nevoie. Spitalele au refuzat cazul, motivând că nu au locuri disponibile.

„Bărbatul poate fi transferat doar la Bucureşti, unde există secţii specializate care se ocupă de tratarea persoane care au suferit arsuri pe o suprafaţă corporală mai mare de 50%. Nu avem un refuz scris din partea lor, discuţiile s-au purtat prin intermediul Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă, care se ocupă de transferul pacientului la Bucureşti şi care, în urma discuţiilor telefonice pe care le-au avut, au spus că nu îl pot primi întrucât nu au locuri. Starea bărbatului este gravă, este intubat, este internat în secţia de ATI a spitalului din Botoşani, dar riscul de agravare a situaţiei creşte pe măsură ce trece timpul”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Botoşani, Radu Bercea.

Potrivit acestuia, spitalul din Botoşani nu se poate ocupa decât de persoane care au suferit arsuri pe până la 20% din suprafaţa corporală, iar bărbatul rănit în explozie are arsuri pe 50 % din suprafaţa corpului.

Reprezentanţii Spitalului de Arşi din Bucureşti au confirmat că nu sunt locuri, având cunoştinţă despre situaţia pacientului din Botoşani.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani