Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul comunei Leorda a câștigat procesul cu Greenpeace „Îi așteptăm și anul acesta, dar să facă teste pe banii lor”

Primarul comunei Leorda a câștigat procesul cu Greenpeace „Îi așteptăm și anul acesta, dar să facă teste pe banii lor”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Primarul comunei Leorda, Ștefan Dulgheru, dar și ceilalți cultivatori de soia din localitate, chemați în instanță de Greenpeace, au avut câștig de cauză.

La sfârşitul lunii septembrie, reprezentanţii Greenpeace au anunţat că, în urma unor sesizări, potrivit cărora la Leorda s-ar cultiva soia modificată genetic, au dus probe la mai multe laboratoare, unul din afara ţării, iar analizele, potrivit organizației, au confirmat acuzaţia.

La finele anului trecut, reprezentanţii Greenpeace au iniţiat mai multe procese civile la Judecătoriile Botoşani şi Dorohoi, după ce autoritățile de la Botoșani au precizat că nu există astfel de culturi, ca urmare a rezultatelor primite de la București. Cei asupra cărora au planat suspiciunile că ar fi cultivat soia modificată genetic este și primarul din Leorda, Ștefan Dulgheru.

„Referitor la acțiunea deschisă în instanță de către Greenpeace acea acțiune judecătorească a fost câștigată de primar și ceilalți cultivatori de soia, în urma probelor venite de la laboratorul central de la București. Nu s-a confirmat existența organelor modificate genetic în cultura de soia de anul trecut. Îi așteptăm și anul acesta, dar să facă aceste teste pe banii lor pentru că nu este normal să facem teste pe banii cultivatorilor de soia. În anul 2014, în ziua de recoltare, organele abilitate au venit și au prelevat probe, probe trimise la București și la care am primit rezultatul”, a declarat Ștefan Dulgheru, primarul comunei Leorda, citat de stiri.botosani.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani