Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primăria Pomârla: Clădire veche dar modernă

Primăria Pomârla: Clădire veche dar modernă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Unii primari, cu buget ceva mai mare şi cu sprijin politic, şi-au construit adevărate palate pe care le-au denumit primării. Seamănă cu palatele rromilor de la Strehaia. Alţii, fără prea mulţi bani în buget, au investit în clădirile vechi de zeci de ani pentru a-şi putea desfăşura în continuare activitate.

Un astfel de exemplu este comuna Pomârla. Cu un buget insuficient pentru plata salariilor şi a utilităţilor, executivul primăriei a renunţat la visul de a construi o clădire modernă. Din puţinii bani pe care îi are la dispoziţie, primarul Dumitru Chelaru a decis să modernizeze vechea clădire, în regie proprie.

„Am schimbat instalaţia electrică, acoperişul, instalaţia pentru internet. Am izolat clădirea. În proporţie de 80% este finalizată. A mai rămas parchetul, gresia. Va fi o clădire foarte bună. Chiar dacă ne vom face un alt sediu al primăriei, clădirea va rămâne ca internat sau unitate medico-socială. Am găsit soluţia să racordăm primăria de la fântâna de mare adâncime. Am cumpărat un bazin de 30 de tone pentru apă potabilă, grupul de pompare. Instalaţia este făcută. Ne-ar mai trebui circa 40.000 de lei pentru a finaliza această investiţie”, a spus Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla, citat de btonline.

La polul opus este comuna Roma. Primarul Gheorghe Bîrliga a preferat să îndatoreze comuna pe câţiva ani pentru a ridica un palat în valoare de circa 15 miliarde de lei vechi.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani