Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pompierul ultramaratonist Iulian Rotariu a revenit la Botoșani! Acesta a fost primit de zeci de persoane

Pompierul ultramaratonist Iulian Rotariu a revenit la Botoșani! Acesta a fost primit de zeci de persoane

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În cursul dimineții de vineri, 14 decembrie 2018, pompierul botoșănean Iulian Rotariu, singurul român care a urcat pe podium la ultramaratonul The Last Desert Antarctica, a revenit în țară.

Acesta a fost așteptat, pe Aeroportul Otopeni, de șeful Centrului Operațional Național, colonel Cristian Radu, de prefectul județului Botoșani, Dan Constantin Slincu, de șeful ISU Botoșani, colonel Mihail Cristian Amarandei, precum si de numerosi prieteni. 

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul din Botoșani care a dus pe 1 Decembrie drapelul României inscripționat cu „România 100”, în Antarctica, la ultramaratorul The Last Desert, a ajuns la Botoișani în jurul orei 10:30, după ce s-a clasat pe locul al doilea la unul dintre cele mai grele maratoane din lume. El a fost așteptat de prefectul Dan Șlincu, șeful ISU Botoșani, Cristian Amarandei, șeful Poliției Botoșani, Viorel Șerbănoiu, șefa UPU Smurd Ramona Guraliuc, antrenoarea sa Dana Vieru, dar și alți șefi de instituții. Familia sa și colegii au și ei prezenți. Iulian a fost aplaudat de zeci de persoane prezente la evenimentul de primire, a primit flori și nenumărate felicitări.

El a mulțumit tuturor celor prezenți pentru felicitări și primirea călduroasă și mai ales familiei sale pentru sprijin. Cuvintele sale i-au emoționat pe cei care au vrut să îi arate cât de mult apreciază tot ceea ce face. Iulian a alergat în scop unamitar. Subofiţerul a alergat circa 250 de kilometri în ținutul geros al Antarcticii, înfruntând frigul extrem, vântul tăios și zăpada până la brâu pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoșani. Reuşita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepţie, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă și echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecționate de branduri de profil.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani