Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Opt cetățeni din Bangladesh prinși de polițiștii de frontieră botoșăneni. Cinci dintre aceștia au ajuns la spital - FOTO

Opt cetățeni din Bangladesh prinși de polițiștii de frontieră botoșăneni. Cinci dintre aceștia au ajuns la spital - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Opt imigranți au fost prinși vineri, 4 ianuarie 2018, de polițiștii frontieră dorohoieni și transportați la sediul Poliției de Frontieră Dorohoi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii de la un coleg aflat în timpul liber, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate, în urma căreia au identificat şi reţinut în localitatea de frontieră Hilișeu Horia, județul Botoşani, opt persoane care nu vorbeau limba română si nu își justificau prezența în zonă. Avand in vedere ca persoanele in cauza nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul SPF Dorohoi, pentru cercetări.

După ce au fost aduși la sediul Poliției de Frontieră, în jurul orei 18:50, s-a solicitat intervenția cadrelor medicale din cauza faptului că cinci dintre aceștia nu se simțeau bine. La fața locului au ajuns două ambulanțe din cadrul SJA și o ambulanță SMURD. Două persoane aveau traumatisme la șold, una se afla în șoc hipotermic, o persoană se afla sub tratament, fiind asmatică și o alta acuza dureri în zona toracică.

Toți aceștia au fost transportați la Spitalul Municipal Dorohoi unde au primit îngrijirile medicale necesare, urmând ca după aceste proceduri să fie transportați înapoi la Sediul Poliției de Frontieră Dorohoi pentru continuarea cercetărilor și a aplicării măsurilor legale în astfel de cazuri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt opt bărbaţi, toţi cetăţeni din Bangladesh şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani