Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lecţie despre toleranţă, predată la Penitenciar

Lecţie despre toleranţă, predată la Penitenciar

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Ziua internaţională a toleranţei a generat un nou eveniment creat de Penitenciarul Botoşani şi Filiala Nevăzătorilor Botoşani, structuri ce au încheiat un Protocol de colaborare, care se perpetuează de la un an la altul.

Napoleon Ungureanu, profesor – educator în cadrul Penitenciarului, a vorbit deţinuţilor, dar şi nevăzătorilor adunaţi la Clubul din interiorul instituţiei de detenţie despre toleranţă, în genere, dar şi despre istoricul zilei de 16 noiembrie. Pe aceeaşi temă, a prezentat un eseu unul dintre deţinuţi, Adrian Cruciug, redactor la Revista „Caietele lui Cain”, scrie botosaninews.

Cu completări la subiect au venit şi doi nevăzători, Cezar Vieru şi Costel Chiriac. Atmosfera a devenit degajată în a doua parte a întâlnirii, când o echipă formată din cinci nevăzători a jucat table cu tot atâţia deţinuţi, lor alăturându-li-se numeroşi „chibiţi”. Au câştigat deţinuţii, cu 4 – 1, singurul nevăzător care a câştigat o partidă fiind Alexandru Surugiu. Totul s-a desfăşurat într-un perfect fair-play, cu strângeri de mâini şi felicitări pentru învingători. În perfectă consonanţă cu mesajul Zilei internaţionale a toleranţei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani