Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
LA DOROHOI - Magazin cu produse românești deschis în Germania. Povestea de succes a unor tineri din Dorohoi!

LA DOROHOI - Magazin cu produse românești deschis în Germania. Povestea de succes a unor tineri din Dorohoi!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Ideea a doi tineri promovează cu adevărat municipiul Dorohoi și produsele tradiționale românești în Germania. Un nume românesc pe o firmă așezată deasupra unui magazin atrage cu siguranță foarte multe priviri în Frechen, Germania. Este vorba de magazinul cu produse românești „La Dorohoi”.

Emanuel și Alexandra Ciubotariu, doi tineri originari din Dorohoi, în vârstă de 29 respectiv 27 de ani, sunt stabiliți în Germania de trei ani și au deschis mica lor afacere în luna mai 2017.

„Ideea a fost instantanee, în câteva săptămâni am strâns informațiile de care aveam nevoie și am înființat firma. Referitor la numele magazinului, a fost o idee simplă, căutam un nume și ni s-a părut foarte bine să punem „La Dorohoi”, pentru a face o mică parte din Dorohoi și acolo în Germania.”, au declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Emanuel și Alexandra Ciubotariu.

Potrivit acestora, vin la magazin foarte multe persoane plecate din Dorohoi sau din zonă, mulți fiind atrași de numele magazinului. Vin la magazin nu doar români, ci și nemți sau persoane de alte naționalități. De multe ori, aceștia intră de curiozitate și chiar revin constant pentru a-și face cumpărăturile.

Acolo, în Frechen și Köln este o comunitate mare de români și în zilele de joi, vineri și sâmbătă vin și socializează la magazinul românesc „La Dorohoi”, acesta devenind deja un punct de întâlnire. Frechen este un oraș din landul Renania de Nord-Westfalia, Germania, situat în imediata apropiere a orașului Cologne (Köln).

„Noi când am deschis magazinul nu am plecat cu ideea de a scoate foarte mulți bani din afacere, am plecat doar de la ideea de a face ceva pentru a ne câștiga minimul de care avem nevoie și de ce nu, de a ajuta ceilalți români așa cum ne-am fi dorit și noi să fim ajutați, să le aducem mai aproepe produsele tradiționale și pentru a le face tranziția mai ușoară sau pentru a nu uita gustul de acasă. Este o senzație foarte plăcută când vin persoane și se bucură ca niște copii când văd produsele pe care le avem.”, au declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Emanuel și Alexandra Ciubotariu.

Ca planuri de viitor aceștia își doresc să își preia singuri produsele direct de la producătorii din România, pentru a evita lucrul prin intermediari, deoarece prețurile cresc foarte mult astfel. Totodată, Emanuel și Alexandra se gândesc foarte serios să își deschidă și un punct de lucru în Cologne (Köln). Aici, aceștia s-au gândit la un minimarket și de ce nu, pe viitor, o cofetărie-brutărie.

Magazin Romanesc „La Dorohoi”, un magazin pe sufletul românilor pe care îl găsiți în Frechen, Rosmarstr. 14.

„Când ți-e dor de sărmăluțe
De costiță cu fasole
Pe grătar cârnați și mici
Noi vă așteptăm aici,
Să vă servim cum știm doar noi
La magazin La Dorohoi”

Program: 
Luni-Vineri: 12:00 - 20:00
Sâmbătă: 10:00 - 20:00
Duminică: Închis.

Sursa: DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani