Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Incredibil! La Botoşani, magistraţii lucrează pentru un singur deţinut!

Incredibil! La Botoşani, magistraţii lucrează pentru un singur deţinut!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Complete de judecată pentru un singur deţinut. În această situaţie sunt magistraţii Judecătoriei Botoşani, care au ajuns să susţină un adevărat extemporal la anduranţă din cauza acţiunilor iniţiate de Gheorghe Bozdorog, deţinutul care a vrut să intre în Cartea Recordurilor prin numărul mare de dosare deschise într-o singură zi.

Obligat la plata cheltuielilor de judecată în urma proceselor deschise anii trecuţi, Bozdorog contestă acum, tot în instanţă, executarea din partea Fiscului. Prin urmare, săptămânal, deţinutul deschide zeci de alte acţiuni.

De-a lungul timpului activitatea unor complete de judecată fiind blocată cu soluţionarea acestor cauze. Magistraţii spun că, din cauza lipsei unei prevederi legislative care să restricţioneze formularea acestor cereri, au ajuns să aştepte eliberarea deţinuţilor pentru a scăpa de procese. La un moment dat, conducerea Tribunalului a formulat chiar o propunere de modificare legislativă pentru stoparea fenomenului, însă deocamdată nu s-a concretizat nimic.

A deschis 4.000 de procese

Condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor şi închis din 4 martie 1998, Bozdorog a executat doar două treimi din pedeapsă fiind eliberat condiţionat în toamna lui 2009, dar nu a rezistat în libertate decât doi ani şi câteva luni. Prins la furat, el a fost trimis în judecată şi condamnat de magistraţii Judecătoriei Săveni la doi ani de închisoare, sentinţă rămasă definitivă. După 3.652 de zile petrecute după gratii, Bozdorog a formulat contestaţii la toate sentinţele prin care era pus la plată, adunând peste 4.000 de dosare la toate instanţele din judeţ. Întrucât acţiunile au fost respinse, el a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată, Bozdorog trebuind să plătească către Fisc 200.000 de lei. Între timp, o parte dintre ele s-au prescris, în prezent obligaţiile ridicându-se la peste 70.000 de lei.

În urma acestor acţiuni pe care le pierde, Bozdorog trebuie să plătească 16 lei pentru fiecare proces. Sursa: libertatea.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani