Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Familie evacuată dintr-un apartament în care au locuit peste 20 de ani

Familie evacuată dintr-un apartament în care au locuit peste 20 de ani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

O familie care a locuit mai bine de 20 de ani într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Botoșani, a fost evacuată de curând din locuință, în baza unei sentințe judecătorești definitive.

Apartamentul în care locuiau șapte persoane se află în administrarea societății Locativa, iar de ceva vreme familia respectivă a acumulat datorii mari, în special la furnizorii de utilități. Potrivit lui Florinel Gornea, directorul adjunct al Locativa, valoarea totală a datoriilor se ridică la 17.000 de lei.

Deși au fost notificați să își achite datoriile, acest lucru nu s-a întâmplat, fiind deschisă acțiunea în instanță. În baza sentinței definitive și irevocabile obținută de Locativa, s-a procedat la evacuare, locuința urmând a fi repartizată altor persoane care au făcut cerere la Primărie.

„În ciuda faptului că aveau o locuință bună, cu trei camere, pe care au întreținut-o bine și în care locuiau de dinainte de Revoluție, nu știm din ce motive nu au reușit să plătească datoriile pe care le aveau, în special la furnizorii de utilități, sume care au avansat până la 17.000 de lei. La chirie era o sumă relativ mică, în jur de 1.800 de lei. Au fost evacuați din cauza datoriilor la furnnizorii de utilități. În termen de două săptămâni de la primirea hotărârii judecătorești facem o notificare către chiriașul respectiv și practic în aceste două săptămâni au toate șansele să își rezolve problema”, a precizat Florinel Gornea.

Potrivit directorului adjunct al Locativa, până la sfârșitul acestui an vor mai fi făcute evacuări, în baza deciziilor instanței. „Noi nu vrem să îi dăm afară dar nici nu putem să îi ținem până când aceste datorii ajung la sume exprbitante. Dacă vedem că în două săptămâni nu vin ne adresăm executorului judecătoresc. Vor mai fi până la 1 decembrie circa șase evacuări”, a afirmat Gornea. Sursa: stiri.botosani

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani