Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Europe Direct Botoșani la Bruxelles - Flyer color dedicat județului Botoșani la Parlamentul European - FOTO

Europe Direct Botoșani la Bruxelles - Flyer color dedicat județului Botoșani la Parlamentul European - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În perioada 11 - 12 octombrie Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a participat la Adunarea Generală a Rețelei Europe Direct care a avut loc la Bruxelles.

Programul a cuprins o sesiune plenară în hemiciclul Parlamentului European precum și o serie de întâlniri pe grupuri de țări.

Tematica reuniunii s-a referit la Discursul privind starea Uniunii, rostit de Președintele CE, Jean Claude Juncker, campania pentru alegerile europarlamentare din anul viitor precum și planul de activitate al centrelor Europe Direct pentru anul 2019. De asemenea a avut loc o cină festivă la restaurantul Parlamentului European, găzduită de domnul Timo Pesonen. director general al Directoratului pentru comunicare al Comisiei europene.

La întâlnirile pe grupuri de țări, desfășurate în sala Aldo Moro a Parlamentului European, delegația Europe Direct România a făcut parte dintr-un grup de țări cu poziție geografică și caracteristici apropiate, alături de Bulgaria și Ungaria. În cadrul discuțiilor au fost identificate cele mai importante probleme care să fie incluse în planurile de activitate ale Centrelor Europe Direct România în cursul anului viitor: statul de drept, lupta împotriva corupției, absorbția fondurilor europene, circulația și criza forței de muncă, fondurile de coeziune și investițiile.

Reprezentantul Centrului Europe Direct a identificat între materialele documentare de la Parlamentul European și un flyer color dedicat județului Botoșani, ținut prezentat drept un important centru agricol și comercial. În pliant sunt referiri la câteva proiecte de succes derulate cu fonduri europene la Botoșani: extinderea alimentării cu apă și canalizare, modernizarea unor străzi și a iluminatului public în municipiul Botoșani, Campusul școlar „Ștefan cel Mare” de la Vorona, Casa Ventura care găzduiește Muzeul de Etnografie Botoșani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani