Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
E.ON Moldova Distribuţie: Risc major de accidente fatale

E.ON Moldova Distribuţie: Risc major de accidente fatale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

E.ON Moldova Distribuţie trage un semnal de alarmă asupra riscurilor de electrocutare, arsuri, incendii şi explozii pe care le prezintă intervenţiile neavizate şi neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice.  Aceste intervenţii la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare au impact direct asupra a persoanelor aflate în vecinătate, dar şi a consumatorilor, prin întreruperea furnizării energiei electrice.

În urma unor intervenţii neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice s-au înregistrat anul trecut 6 accidente grave, soldate cu 4 decese. Din nefericire şi anul acesta au fost consemnate 4 incidente similare, fiind înregistrat decesul a încă 4 persoane.

„Ne manifestăm  îngrijorarea cu privire la intervenţiile neavizate şi neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice. Trebuie să fim conştienţi că aceste instalaţii pot reprezenta un real pericol atunci când regulile de siguranţă sunt încălcate. Este obligaţia civică a fiecăruia dintre noi să facem tot ceea ce ne stă în putinţă, pentru evitarea unor situaţii nedorite, care se pot produce în proximitatea instalaţiilor electrice. Cu toţii trebuie să ne preocupăm permanent de siguranţa persoanelor care dintr-un motiv sau altul se află în vecinătatea instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice.” declară Sorin Sebastian Potânc, Director General E.ON Moldova Distribuţie.

În cazul în care sunt sesizate tablouri electrice, posturi de transformare şi firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, compania noastră adresează rugămintea, ca aceste situaţii să fie semnalate la numărul de telefon * 929 (* - prefixul judeţului din care se face apelul).


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani