Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Elevi ai Colegiului Național „A.T. Laurian” și ai Liceului de Artă „Ș. Luchian”, cu colindul la boierii cei mari - FOTO

Elevi ai Colegiului Național „A.T. Laurian” și ai Liceului de Artă „Ș. Luchian”, cu colindul la boierii cei mari - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Nu e ușor să fii mai mare județului al în aceste zile, când sute și sute de copii vor să vină cu colindatul, uratul și sorcovitul pentru a transmite bucuria Nașterii ce va să vină și a finalului de an vechi.

Trebuie să dedici ore în șir în care să asculți programele pregătite de mici și mari, să le răsplătești Vestea cea Bună cu colaci și mere și să le urezi ca, la rând ul lor, să se bucure de Sărbători și de Noul An. Dar când grupurile de colindători vin de la licee sau colegii de renume și s-au pregătit cu programe alese, costume tradiționale și toată tehnica necesară, e o plăcere să-i primești. A fost și cazul Colegiului Național ”A.T. Laurian” și al Liceului de Artă ”Ș. Luchian”, care au fost joi dimineață în colindat la mai marii județului.

Primarul Cătălin Flutur, absolvent de Laurian, s-a bucurat mult de vizitatori, urmărind întreg programul, alături de angajații celei mai importante instituții din municipiul Botoșani.

„Eu, care am făcut Laurianul, în urmă cu patruzeci și ceva de ani, vă spun că pe vremea aia nu aveam voie să facem ce faceți voi. Dar ne-am câștigat libertatea să putem duce și tradițiile populare mai departe. Vă felicit pentru premiul de la Slobozia! E minunat ce faceți, la un liceu teoretic. Vă urez din tot sufletul Sărbători cu liniște!”, le-a adresat primarul Cătălin Flutur, după ce a dansat o horă cu laurienii.

În Palatul Administrativ doar artiștii de la Liceul de Artă au reușit să ajungă la mai - marii județului, laurienii nemaigăsindu-i ”acasă” nici pe ”președinții” de la Consiliul Județean și nici pe ”prefecți”. Funcționarii publici, însă, din Palat au primit colindătorii și au fost încântați de programul tinerilor promotori ai tradițiilor de iarnă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani