Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Detalii șocante despre sinucigaşului din Parcul Tineretului. În trecut a făcut pușcărie pentru omor!

Detalii șocante despre sinucigaşului din Parcul Tineretului. În trecut a făcut pușcărie pentru omor!

Bărbatul în vârstă de 46 de ani care a provocat, sâmbătă seara, explozia din Parcul Tineretului, în urma căreia şi-a pierdut viaţa, iar doi poliţişti au fost răniţi, a fost condamnat în trecut pentru omor, după ce şi-a ucis soţia.

Fapta, pentru care Stelică Zahariuc a fost trimis la închisoare, s-a petrecut în anul 2000, la Mihălăşeni. În urma unui scandal izbucnit pe fondul consumului de alcool, bărbatul şi-a luat nevasta la bătaie, lovind-o cu o furcă şi o sapă. Femeia a decedat la scurt timp din cauza leziunilor grave suferite. În urmă cu aproape şapte ani, Stelică Zahariuc a fost eliberat din Penitenciar.

El a cunoscut o femeie, cu care a trăit în concubinaj. De altfel, apartamentul în care s-a produs explozia este al acesteia.

Vecinii spun că femeia are două fete dintr-o relaţie anterioară, iar cu bărbatul are un copil de 3 ani. „Ea a plecat la muncă în străinătate, iar copiii, şi o femeie mai în vârstă de care aveau grijă, locuiau în apartament, împreună cu cel care s-a sinucis. Nu am auzit să fie probleme înainte între cei doi, chiar se îngrijeau de copii. Am auzit că ea a venit acum câteva zile pe ascuns şi a luat copiii şi pe bătrână şi au plecat şi asta l-a scos pe el din minţi", a povestit o vecină a lui Stelică Zahariuc.

Un alt vecin a povestit că vineri bărbatul a ameninţat că va lua mai multe pastile, fiind anunţate rudele acestuia. O soră a sunat la 112, la uşa lui Zahariuc ajungând un echipaj de poliţie. Bărbatul le-a deschis oamenilor legii, a fost cooperant şi a spus că se va calma. Un fratele al acestuia a venit şi a stat mai multe ore cu bărbatul.

„Vineri noaptea noi ne-am mai uitat pe geam şi l-am văzut că era întins pe jos, în bucătărie, fiind într-o avansată stare de ebrietate. Am bătut în geam, dar nu am avut cu cine discuta", a spus un alt vecin.

Sâmbătă dimineaţă, când s-a trezit din beţie, bărbatul a ieşit în faţa blocului unde s-a întâlnit cu o vecină şi din relatările acesteia i-a spus că îşi va da foc şi şi-a cerut iertare. După câteva ore, bărbatul a sunat la 112 şi a ameninţat că se sinucide. În timp ce doi poliţişti erau la uşa sa şi încercău să îl convingă să renunţe la plan, bărbatul a stropit prin casă cu benzină, a dat drumul la butelie, şi s-a produs deflagraţia.

Oamenii legii au fost răniţi, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri. Stelian Zahariuc a fost găsit în cada din baie, fără suflare. Sursa: stiri.botosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani