Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Defrișări în masă pe drumul național Botoșani - Săveni

Defrișări în masă pe drumul național Botoșani - Săveni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Aproximativ 60% dintre copacii care erau plantați pe marginea drumului național Botoșani-Săveni au fost tăiați. Este vorba în special de plopi.

Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale, s-a luat decizia de a se tăia copacii care reprezentau un pericol pentru participanții la trafic, majoritatea fiind plantați acum mai bine de 30 de ani. Licitația pentru tăierea copacilor a fost câștigată de o firmă din Suceava, pentru toți pomii puși la pământ fiind obținute avizele necesare, inclusiv de la Mediu. În primăvară, în locul copacilor tăiați acum vor fi plantații alții, din 50 în 50 de metri, nu din 20 în 20 de metri cum s-a procedat cu cei plantați în trecut.

De săptămâna viitoare, astfel de tăieri vor fi făcute și pe drumul național Botoșani-Dorohoi, unde vor fi puși la pământ aproximativ 50% din pomi. Masa lemnoasă a fost cumpărată de firma care a câștigat licitația pentr a tăia copacii, fondurile intrând în conturile Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Sursa: stiri.botosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani