Comunicat oficial despre vânzarea Uvertura Mall

Comunicat oficial despre vânzarea Uvertura Mall

Cu urmare a articolelor apărute în mass media cu privire la vânzarea Centrului Comercial Uvertura Mall şi al anunţurilor de vânzare publicate de către administratorul judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, conducerea executivă a Societăţii Comerciale Uvertura City Mall S.R.L. în reorganizare judiciară - în judicial reorganisation - en redressement, face cunoscut opiniei publice următoarele:

Societatea Uvertura City Mall S.R.L. se află în procedură de reorganizare. În cadrul şedinţei adunării creditorilor din data de 17 august 2016, Planul de Reorganizare propus de Uvertura City Mall S.R.L. a fost aprobat de 4 din cele 5 categorii de creanţe, iar la început anului, pe data de 26 ianuarie 2017, Planul de Reorganizare a fost confirmat și de judecătorul-sindic. Societatea şi-a îndeplinit întocmai obligaţiile de plată din programul de plăţi şi chiar a efectuat plăți în avans corespunzătoare perioadelor ianuarie – martie 2017, aprilie – iunie 2017 şi, respectiv, iulie - septembrie 2017.

În Planul de Reorganizare aprobat s-a prevăzut plata creditorilor atât din resursele financiare obţinute de societate din continuarea desfăşurării activităţilor curente, din recuperări de creanţe, cât şi din transferul afacerii (respectiv, a mall-ului, ca ansamblu funcţional) această ultimă operaţiune fiind programată pentru trimestrul 4 al ultimului an de reorganizare.

În data de 26 mai 2017, Uvertura City Mall S.R.L. a înregistrat la Tribunalul Botoşani o propunere de modificare a Planului de Reorganizare, urmând ca imediat după, două săptămâni, pe 9 iunie 2017, Banca Transilvania S.A. să înregistreze propria modificare a Planului de Reorganizare.

Ședința pentru dezbaterea celor 2 propuneri de modificare a Planului de Reorganizare a fost programată pentru data de 30 iunie, insă, la data 23 iunie, Administratorul Judiciar a intervenit asupra ordinii de zi a ședinței cu alte problematici printre care: (1) prorogarea votării oricărui proiect de modificare al Planului de reorganizare şi (2) aprobarea Strategiei şi a Regulamentul de valorificare pentru activul Centrul Comercial Uvertura Mall.

Apreciem că această modificare intempestivă a ordinii de zi a fost adoptată premeditat pentru a submina orice posibilitate de redresare a Societăţii Uvertura City Mall S.R.L., încercându-se obținerea unei vânzări rapide a imobilului la un preț stabilit discreționar de creditorii principali. Apreciem că valoarea imobilului enunțată în anunțul de vânzare este probabil considerată satisfăcătoare de creditorii principali, însă avem îndoieli că ceilalți creditori cu rang inferior, care nu vor participa la distribuirea sumei rezultate din valorificare, cum ar fi Municipiul Botoșani, se vor declara mulțumiți de punerea în aplicare a acestei strategii de vânzare.

Întrucât ne vedem obligaţi să ne exprimăm public stupefacţia şi dezaprobarea profundă faţă de încălcarea principiului concursualismului şi al tratamentului egal consacrat de legea insolvenţei, înţelegem să lansăm în spațiul public următoarele întrebări:

1) Există un interes personal, de natură patrimonială sau nepatrimonială, care ar putea influența imparțialitatea și obiectivitatea activității în evaluarea, realizarea și raportarea atribuțiilor ce revin societatii de insolvență prin raportare la interesul creditorilor şi al debitoarei?

2) Împiedică acest posibil conflict de interese al societății de insolvență exercitarea activității cu bună-credință, potrivit uzanțelor oneste, cu respectarea intereselor creditorilor, a debitoarei și a cerințelor concurenței loiale? 

Facem cunoscut publicului, partenerilor noștrii și tuturor clienților Uvertura Mall că toate aceste acţiuni vor fi supuse controlului de legalitate al judecătorului sindic, însă, până la momentul respectiv, lăsăm la aprecierea celor interesați să decidă asupra oportunităţii valorificării activului încă din al 3-lea trimestru de reorganizare.

Stirea anterioara

Alcoolul la volan deschide drumul către puşcărie! Dosare penale pentru consum de alcool!

Stirea Urmatoare

Alegerile locale 2020: Află care este prezenţa la vot în județul Botoșani la ora 17:00!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.