Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cinci ani de la potop! Dorohoiul îşi plânge morţii la cinci ani de la inundaţii

Cinci ani de la potop! Dorohoiul îşi plânge morţii la cinci ani de la inundaţii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Se împlinesc cinci ani de la inundațiile care au lovit Dorohoiul. În după-amiaza zilei de 28 iunie 2010, dezastrul s-a dezlănţuit în municipiul Dorohoi. Odată cu noaptea apele au pătruns năvalnic prin mai multe puncte ale oraşului, impresurându-l, acoperind şi devorând o mare parte din întinderea lui. Oamenii disperaţi urcau pe acoperişurile caselor, unde aşteptau să fie salvaţi, circulaţia rutieră a fost întreruptă, astfel că unele zone din oraş au fost izolate.

O ploaie nemiloasă a schimbat viaţa a sute de oameni

A venit potopul! Deşi nimeni nu s-a grăbit să-l anunţe şi oamenii au fost nevoiţi să fugă mai ceva ca-n filme de apele învolburate şi nervoase, poate pe autorităţile incapabile să realizeze diguri solide, că de, nu se aştepta nimeni, mai ales într-un oraş ca Dorohoiul să se întâmple calamităţi de o asemenea amploare.

A trecut potopul! Apa s-a retras şi a început procesul de întrajutorare a celor afectaţi şi apoi de demolare şi reconstrucţie a imobilelor grav afectate. În ajutorul locuitorilor au sărit diferite instituții, dar și persoane cu suflet mare. Guvernul a decis atunci să reconstruiască locuințe pentru cetățenii care au rămas pe drumuri. Voluntari atât din Dorohoi, cât şi din alte oraşe şi chiar tări au sărit binevoitori în ajutorul sinistraţilor. Bineînţeles că mai toate figurile politice „măreţe” ale minunatei noastre țări şi-au făcut atunci apariția la Dorohoi.

Astăzi 29 iunie 2015, primăria municipiului Dorohoi, comemorează 5 ani de la tragicul eveniment produs de inundații, în care și-au pierdut viața 6 persoane. Slujba de comemorare va avea loc la ora 12:00 la TROIȚA ridicată în memoria celor decedați.

Sursa: DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani