Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Căutătorii de zăcăminte ajung şi la Botoșani

Căutătorii de zăcăminte ajung şi la Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Judeţul Botoşani figurează pe hărţile Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) cu zonele în care au fost făcute sau au fost programate a fi făcute prospecţiuni pentru descoperirea unor zăcăminte de petrol şi gaze.

Acestea trebuiau să fie demarate în 2010, de către firma britanică Regal Petroleum. Din câte se pare compania nu a mai ajuns să înceapă prospecţiunile, oficialii judeţului neştiind să se fi eliberat avize în acest sens.

Interesant este, însă, faptul că aceeaşi firmă care a încheiat acordul petrolier pentru judeţul nostru a vândut în februarie 2011 drepturile asupra perimetrului de exploatare Bârlad către grupul Chevron, pentru 25 milioane dolari fără taxe, zonă în care extracţia gazelor de şist a stârnit în acest an un val de proteste.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, în 2010, în judeţul Botoşani s-au scos la licitaţie opt perimetre pentru prospecţiuni de petrol şi gaze, în zona graniţei de est a judeţului şi zona Dorohoi, pe o suprafaţă totală de 1.000 de kilometri pătraţi.

Compania multinaţională a fost singura care a încheiat acorduri pe teritoriul judeţului, iar în cazul în care s-ar descoperi zăcăminte, companiei i-ar reveni sarcina de a achiziţiona terenurile care fac obiectul operaţiunilor de explorare.

Sursa: Monitorul de Botosani


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani