Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Boala mâinilor murdare” face ravagii în județul Botoșani: 11 cazuri depistate în comuna Dimăcheni

„Boala mâinilor murdare” face ravagii în județul Botoșani: 11 cazuri depistate în comuna Dimăcheni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Autoritățile sanitare botoșănene sunt în alertă după ce în mai multe localități din județ au fost semnalate cazuri de hepatita A, cunoscută sub numele și de „boala mâinilor murdare”.

Potrivit unui comunicat transmis de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în comuna Dimacheni evoluează un focar de comunitate cu 11 cazuri, pe lângă cele două cazuri cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate în investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmând a se face în cursul acestei săptămâni.

„În cursul lunii septembrie, în localitatea Baranca Cristinești a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A, atât adulți cât și copii, într-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii. A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate. S-a intervenit în focar cu 50 de doze de vaccin administrate la începerea anului școlar. În fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant: s-au igienizat grupurile sanitare și fântânile. De asemenea, s-a făcut educație pentru sănătate. Prin urmare, numărul cazurilor nou apărute s-a diminuat semnificativ. Săptămâna trecută a fost depistat un singur caz nou cu proveniență în acest focar”, se precizează în comunicatul DSP.

Toate cazurile au fost monitorizate și au evoluat fără complicații, favorabil.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani