Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenție botoșăneni! Instabilitate atmosferică accentuată cu temperaturi caniculare urmate de ploi torențiale

Atenție botoșăneni! Instabilitate atmosferică accentuată cu temperaturi caniculare urmate de ploi torențiale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Actualul val de căldură pare să atingă intensitatea maximă duminică în Moldova, cu maxime ce vor putea depăși 36ºC la nivelul regiunii Moldovei, dar va fi urmat de luni de temperaturi ce vor scădea semnificativ.

Duminică temperaturile vor avea valori cuprinse între 33ºC şi 17ºC. În timpul zilei va fi deosebit de cald însă pentru după-amiază şi în timpul nopţii sunt anunţate furtuni însoţite de descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat pentru duminică faptul că în estul şi sudul Moldovei, la amiază se vor atinge temperaturi de 35- 36ºC, vremea va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va accentua.

În schimb, instabilitatea atmosferică se va manifesta în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. Mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină, iar cantităţile de apă vor cumula local 20 l/mp şi izolat vor depăşi 30...40 l/mp.

Ziua de luni va fi marcată de precipitaţii, iar maxima nu va depăşi 22ºC, în timp ce minima va fi de 15ºC. Vântul va sufla cu putere predominant din sector nord- vestic.

Marţi ploile se vor retrage, însă cerul va rămâne parţial acoperit. Temperaturile vor oscila între 24ºC şi 14ºC.

De miercuri intrăm din nou într-un proces de încălzire treptată. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 25ºC şi 14ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări temporare.

Joi nu vom mai vedea pic de nori de ploaie pe cer, astfel că radiaţia solară va putea acţiona în linişte, urcând temperatura maximă la 26ºC în timp ce minima va fi de 15ºC.

Vineri, temperaturile vor oscila între 28ºC şi 14ºC. Cerul va fi parţial noros dar nu se întrevăd şanse de ploaie.

Sâmbătă, temperaturile vor avea valori cuprinse între 29ºC şi 16ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic.

Duminică, un nou va de căldură începe să se instaleze în regiune, astfel că maxima va urca la 30ºC în timp ce minima va fi de 17ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab, abia "vânturând" atmosfera.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani