Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anchetă declanşată de Avocatul Poporului la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer a fost umilit de profesori

Anchetă declanşată de Avocatul Poporului la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer a fost umilit de profesori

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Anchetă la o şcoală din Botoşani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat într-o excursie pe motiv că ar suferi de o boală transmisibilă.

Totul s-a întâmplat la şcoala din comuna Suliţa, judeţul Botoşani, acolo unde copilul în vârstă de 12 ani, care suferă de cancer, nu a fost luat într-o excursie alături de colegii săi, după ce profesorii au considerat că boala de care suferă este una transmisibilă, scrie observator.tv.

Avocatul Poporului a declanşat o anchetă după ce incredibila poveste a copilului a ieşit la iveală.

„Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului - Recomandare formulată în cazul unui copil bolnav de cancer, căruia i-a fost interzis dreptul de merge în excursie pe motiv că ar suferi de o boală transmisibilă. Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și efectuării unor anchete, după apariția în presă a unor articole în care se relata cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, căruia i-a fost refuzat dreptul de a merge în excursie, deși boala nu este transmisibilă. Mama băiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare și a arătat că, după o luptă atât de grea cu boala, copilul trebuie să lupte și cu atitudinea profesorilor, părinților și elevilor, care îl izolează. În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile nu au depus diligențele necesare asigurării protecției și promovării drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare între autoritățile publice în cazul protecției minorilor, mai precis a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, precum și existența premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autoritățile în măsură nu vor reacționa în mod corespunzător", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani