Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Administratorul Prefecturii riscă desfacerea contractului de muncă

Administratorul Prefecturii riscă desfacerea contractului de muncă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Administratorul Prefecturii riscă desfacerea contractului de muncă. Şi asta după ce, luni seară a provocat un accident cu maşina instituţiei, în urma căruia a lovit nu mai puţin de patru maşini aflate într-o parcare. Acesta se afla la  volanul autoturismului Logan înmatriculat cu numere aparţinând Ministerului Administratiei şi Internelor. Angajatul Prefecturii a fost testat cu aparatul etilotest, în urma căruia a rezultat o alcoolemie de 0,90mg/l. Pe baza rezultatelor anchetei Poliţiei, Adi Moisii va fi cercetat administrativ şi de către organele de disciplină din cadrul Instituţiei Prefectului, scrie botosaninews.

 

Potrivit declaraţiilor consilierului prefectului, Radu Doruleţ, angajatul Prefecturii nu avea ce căuta la volanul autoturismului instituţiei, mai ales pentru că se afla în afara orelor de muncă şi nu avea acceptul nimănui să utilizeze maşina instituţiei. Faptul că acesta poseda cheile autoturismului intră în atribuţiile sale de serviciu, în sensul că prin natura funcţiei pe care o are, aceea de administrator, deţine dublura tuturor cheilor atât a autoturismelor cât şi din instituţie.

 

“Noi putem acţiona doar pe cale administrativă. Astfel în baza a ceea ce ne va furniza Poliţia, va fi sesizată comisia de disciplină din cadrul Instituţiei Prefectului, iar sancţiunea poate merge până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Radu Doruleţ, consilierul prefectului. Adi Moisii lucra pe funcţia de administrator al Prefecturii de 20 de ani.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că în jurul orei 16.30, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan pe Aleea Mihail Kogalniceanu din municipiul Botoşani, bărbatul de 46 ani, din municipiul Botoşani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public, după care şi-a continuat deplasarea pe o distanţă de aproximativ 200 m, acroşând un autoturism Opel Astra, aflat parcat. Conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, deplasându-se mai departe şi ajungând în parcările situate pe Aleea Bucovina şi Aleea Azurului din municipiul Botoşani, unde a mai acroşat alte 5 autoturisme parcate, avariindu-le. Şi în aceste condiţii conducătorul auto a continuat deplasarea, până pe strada Viilor, unde a fost oprit şi imobilizat de mai mulţi cetăţeni care locuiau în zonă şi care au sesizat poliţia prin apelarea numărului unic pentru urgenţe.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani