Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
114 manifestări de protest gestionate de jandarmii botoșăneni

114 manifestări de protest gestionate de jandarmii botoșăneni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În perioada 2010 - 2017, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a executat nu mai puţin de 114 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice la manifestările de protest organizate în judeţul Botoşani.

Efectivele de jandarmi au gestionat conform legii adunările publice cu caracter revendicativ, care au avut loc în diferite localităţi din mediul urban şi rural, numărul total al participanţilor fiind de 49457.

Manifestările de protest au variat ca durată,  cea mai scurtă fiind de o oră, iar cea mai lungă de 48 de zile, în perioada 27 februarie - 14 aprilie 2012.

În ceea ce priveşte numărul protestatarilor, cel mai puţin s-a înregistrat un participant, iar cea mai numeroasă participare a depăşit 1000 de persoane.

În executarea misiunilor, jandarmii au fost sprijiniţi de efective de poliţişti şi pompieri, care au acţionat potrivit competenţelor, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi pentru prevenirea incendiilor.

Manifestările de protest au avut un caracter preponderent paşnic, neexistând cazuri de tulburare gravă a ordinii publice, care ar fi necesitat intervenţia pentru restabilirea acesteia.

Conform prevederilor legii nr.60/1991, libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea este garantată, cu condiţia ca asemenea activităţi să fie realizate în mod paşnic şi civilizat, iar adunarea publică să fie declarată prealabil cu cel puţin trei zile înainte la primărie.

De asemenea, organizatorii au obligaţia de a înregistra declaraţiile de desfăşurare a adunărilor publice la unităţile de jandarmi competente teritorial, cu cel puţin 48 de ore înainte.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani