Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Porților Deschise la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni - FOTO.

Ziua Porților Deschise la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni - FOTO.

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuta Sendriceni a organizat sâmbată 30 mai 2015 intre orele 9-12, la Sendriceni, actiunea devenita deja traditie, ZIUA PORTILOR DESCHISE.

 
Activitatea s-a inscris in sirul de actiuni menite sa asigure orientarea scolara si profesionala a absolventilor de clasa a VIII-a in vederea continuarii studiilor prin liceu sau scoala profesionala.
 
La activitate au participat peste 600 elevi, cadre didactice si parinti ai elevilor din localitatile din care unitatea scolaraisirecruteaza elevii: Sendriceni, Lozna, Dersca, Hiliseu, Ibanesti, Suharau, George Enescu, Hudesti, Havarna, Cordareni, Vorniceni, Corlateni, Broscauti, Braiesti, Vaculesti si municipiul Dorohoi. In cursul activitatii absolventii claselor a VIII-a si parintii acestora au vizitat spatiile de invatamant, atelierele de lacatuserie, mecanica auto, mecanica agricola,, tamplarie, constructii si instalatii, industrie alimentara si patiserie, cabinetele de specialitate, laboratoarele, ferma didactica, si au putut primi informatii despre posibilitatile si oportunitatile oferite de un liceu tehnologic sau o scoala profesionala.
 
Parintii si elevii de clasa a VIII au fost impresionati de imensitatea spatiilor de la Sendriceni, de dotarea deosebita pe care aceasta unitate o pune la dispozitia elevilor pentru pregatire si formare profesionala, precum si de oferta mai mult decat generoasa pentru anul scolar viitor. Organizarea anuală a manifestării „Ziua porţilor deschise la Şendriceni” a devenit o tradiţie pentru unitatea şcolară din Şendriceni. 
 
Manifestarea din acest an şcolar a fost precedata de o amplă campanie de informare organizată de reprezentanţii unităţiişcolare în toate şcolile generale din zona Dorohoiului.
 
Acesta a fost prilejul ca elevii şi părinţii acestora să vadă baza materială a şcolii, să poarte discuţii libere cu elevii şi colectivul de cadre didactice, să asiste la activităţi demonstrative susţinute de elevii de la Vlahuţă, în cabinete, laboratoare şi ateliere de specialitate. Liceul Tehnologic din Şendriceni pune accent pe formarea competenţelor specifice meseriilor, asigură formarea elevilor prin stagii de pregătire la agenţi economici, sprijină şi consiliază elevii în găsirea unui loc de muncă.
 
Ca si in anul precedent se pare ca solicitarile pentru admiterea la o calificare prin  scoala profesionala sunt mari, concurenta impunand aplicarea unui test suplimentar pentru departajare in data de 30 iunie. Inscrierea pentru calificarile prin scoala profesionala se vor realiza la Sendriceni in perioada 8-12 iunie si pe 15 iunie intre orele 8-15.
 
Oferta unitatii din Sendriceni pentru 2015-2016 cuprinde 4 clase de liceu tehnologic si 5 clase de scoala profesionala (FOTO 1). Sursa: DorohoiNews.ro
 
 
ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani