Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani - FOTO

Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani - FOTO

De Ziua Mondială a Educației, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani au avut ocazia să arate cadrelor didactice o Școală de vis (desene pe asfalt) sau un profesor ideal – prin seria de activități desfășurate la gimnaziu, Profesor pentru o oră.

O nouă zi altfel, în care educația nonformală a adus elevilor mici și mari libertatea dorită și o voce mai puternică.

Școala mea va fi colorată! Doamna, avem roz?
Putem face ferestrele cum vrem noi?
Flori putem să facem? Eu vreau să fac flori pe pereți, nu la geamuri!
...și Școala de vis a prins contur, după imaginația și dorința fiecăruia dintre copiii prezenți pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani.

Pe lângă florile „răsărite” peste tot, nu doar la ferestre – așa cum le văd adulții – au apărut fețe zâmbitoare, planete, norișori și stele. Cea mai mare dintre stele, Soarele, și-a găsit loc chiar la intrarea în școală. A ieșit mare, galben și cuminte din degetele unei fetițe de clasa a III-a, iar ideea a fost primită cu încântare de colegi.

Totul se face cu un scop. Acolo unde cei din jur au văzut astăzi joacă, timp pierdut și cretă pe asfalt (Oare se mai curăță?!), cadrele didactice au urmărit și au reușit să intre, încă o dată, în sufletele micilor școlari, pentru a le afla dorințele și visurile. Copiii își doresc clădiri pline de viață și la exterior, nu doar la interior. Vor să vadă culoare, zâmbet și veselie, toate menite să învingă tonurile de gri ale clădirilor din jur.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani