Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vezi mesajul inspectorului general al IȘJ Botoșani, Mihaela Huncă, la început de an școlar!!

Vezi mesajul inspectorului general al IȘJ Botoșani, Mihaela Huncă, la început de an școlar!!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Ca în fiecare an, inspectorul general al Inpectoratului Școlar Județean Botoșani, Mihaela Huncă, a transmis cuvinte alese, cu încărcătură emoțională  și motivațională atât pentru profesori, cât și pentru elevi și părinții acestora la început de an școlar. Vezi conținutul acestuia!

Dragi elevi, Stimați părinți, Distinși colegi,

Luna septembrie este luna emoțiilor... Sunt emoțiile celor mai mici dintre elevii noștri care se vor afla pentru prima oară în fața unui dascăl, sunt emoțiile celor mai mari dintre elevii noștri, aflați astăzi la granița dintre copilărie și examenul maturității. În luna septembrie suntem emoționați și noi, profesori și părinți deopotrivă, în fața unor noi provocări, în fața unor noi lupte cu propriile orgolii sau cu transformările cu care ne încearcă societatea contemporană. Și cred că emoțiile acestea sunt firești atât timp cât vom dori să demonstrăm, încă o dată, alături de copiii cu care ne mândrim, că educația este, dincolo de definiții și de abordări formale, forma fundamentală de rezistență a ființei umane.

Educația nu este ușoară, dragii mei. Și nici nu trebuie să fie ușoară. Educația presupune sacrificii, uneori lacrimi, eforturi intelectuale și materiale, muncă. Foarte multă muncă! Și toate acestea pentru că școala trebuie să rămână ultima redută în fața nonvalorii, a mediocrității și a uzurpatorilor calității umane. Dacă ne vom apăra cu entuziasm și credință reduta, așa cum am încercat întotdeauna, vom putea oferi României un viitor. Respectându-ne școala, vom putea să nu mai trăim din manualele de istorie și din poveștile bunicilor. Apreciindu-ne dascălii, vom putea să fim, la rândul nostru, modele pentru copiii noștri, pentru familiile noastre, pentru prietenii și colegii pe care îi avem sau îi vom avea.

Vă urez tuturor un an cu putere de muncă, un an în care să fiți capabili să vă înțelegeți rostul în construirea valorilor fundamentale ale acestei țări, căci, doar astfel, la finele lui, veți putea culege împreună - elevi, părinți și profesori -, perfomanța și laurii!

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani