Veste bună pentru elevii din România. MEN: Absolut toţi copiii vor beneficia de aceste tablete

Veste bună pentru elevii din România. MEN: Absolut toţi copiii vor beneficia de aceste tablete

Toti elevii din clasa a treia din Romania, circa 220.000 de copii, vor utiliza tablete in procesul educational, incepand din luna martie 2015, potrivit unui proiect la care lucreaza in prezent atat Ministerul Educatiei cat si Ministerul pentru Societatea Informationala.

Proiectul vizeaza introducerea etapizata a tabletelor pentru toti copiii din clasele a 2-a, a 3-a, si a 4-a, in functie de finalizarea manualelor digitale.

„Acolo unde sunt manualele digitale gata, adica pentru clasele a 2-a si a 3-a, putem sa lansam licitatia undeva anul acesta si distributia de tablete catre copii sa demareze in luna martie 2015", Razvan Cotovelea, ministrul Comunicatiilor, potrivit hotnews.ro.

În luna octombrie din acest an, Ministrul Educatiei a anuntat ca vrea sa introduca tablete in toate scolile, inclusiv in cele din mediul rural si ca se cauta resurse financiare in acest sens.

„Ambele ministere lucreaza la acest proiect. Este un proiect pe care vrem sa-l finantam din alocarea financiara pe 2007-2014 dar si din noua alocare financiara 2014-2020. Practic de la nivelul claselor a 2-a, a 3-a si a 4-a toti copii vor beneficia de tablete, care vor avea deja manualele electronice disponibile. Absolut toti copiii vor beneficia de aceste tablete, iar dupa ce isi vor vor fi terminat clasa a doua sau a 3-a, aceste tablete raman pentru urmatoarea generatie. Vom introduce tabletele in mod etapizat, pe clase. Clasa a treia - 220.000 de tablete si 220.000 de copii care vor utiliza manualele digitale. Pentru clasa a doua ulterior, iar pt a 4-a, cred ca spre finele semestrului I din 2015, cand manualele digitale vor fi gata", a declarat Cotovelea.

Anul şcolar 2014-2015 a venit cu schimbări pentru elevi. Manualele clasice s-au transformat în manuale digitale, iar cei mici învăţa fracţii matematice şi noţiuni de fizică încă din clasa a II-a.

Anul şcolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară, potrivit structurii aprobate de ministrul Educaţiei. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

Anul şcolar 2014-2015 este structurat, ca şi cel în curs, pe două semestre. Semestrul I va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie - vineri, 19 decembrie şi luni, 5 ianuarie - vineri, 30 ianuarie.

În perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.

Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie.

Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, până la 22 mai 2015.

SE SCHIMBĂ PROGRAMA ŞCOLARĂ

Ministrul Educației a anunțat că limba modernă este introdusă de la clasa pregătitoare, cu câte o oră pe săptămână, iar în clasele a III-a și a IV-a elevii vor face două ore pe săptămână. Matematica obține o oră în plus pe săptămână la clasa a II-a, elevii urmând să facă 4 ore pe săptămână. Dispare Educația tehnologică, dar disciplina Arte vizuale și abilități practice câștigă câte o ora pe săptămână.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Jandarmii botoșăneni vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările de Sf. Gheorghe

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.