Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Unități de învățământ botoșănene selectate în cadrul unui proiect finanţat de Romanian American Foundation

Unități de învățământ botoșănene selectate în cadrul unui proiect finanţat de Romanian American Foundation

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Asociaţia Română de Literaţie, în parteneriat cu Romanian American Fundation, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Fundaţia Filocalia Iaşi, implementează proiectul Reading to learn (Citesc pentru a învăţa), în cele şase judeţe din Regiunea de Nord-Est.

În fiecare judeţ au fost selectate cinci şcoli în care se va derula proiectul.

În fiecare dintre aceste unităţi de învăţământ a fost programat un seminar de prezentare a proiectului susţinut de prof.drd. Liliana Romaniuc, managerul proiectului. Cadrele didactice au fost informate cu privire la concenptul şi strategiile de literaţie, detalii legate de modul de desfăşurare şi implementare a proiectului Reading to learn, precum şi principalele proceduri de desfăşurare a activităţii proiectului. În cadrul seminariilor, au fost discutate principalele probleme cu care profesorii se confruntă la clasă, cauze ale rezultatelor slabe ale elevilor precum şi posibile soluţii ce ar putea fi abordate pentru îmbunătăţirea perfomanţelor elevilor.

Şcolile din judeţul Botoşani selectate în cadrul proiectului sunt Şcoala "Grigore Antipa" Botoşani, Şcoala Gimnazială "G. Burac" Vlăsineşti şi Liceul cu Program Sportiv Botoşani, potrivit stiri.botosani.

Obiectivul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea competenţelor de învăţare ale elevilor, prin folosirea strategiilor şi metodelor de literaţie în predare de către toţi profesorii şcolii. În cadrul acestui proiect vor fi formaţi peste 500 de profesori, de toate disciplinele, 40 de formatori.

O activitate importantă a proiectului este formarea cadrelor didactice în domeniul aplicării strategiilor de literaţie în procesul de predare-învăţare.

Programul de formare constă în şase module ce se vor derula pe perioada a trei luni.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani