Trimite stirea ta ! ani.ro
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani - Activități desfășurate cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - FOTO

Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani - Activități desfășurate cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Poezia nu se mai bucură de „trecere” în rândul tinerilor ca odinioară, dar asta nu a împiedicat cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani să cinstească memoria celui care rămâne Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu.

Biblioteca școlii a organizat activități adaptate fiecărui nivel, pe parcursul întregii săptămâni, invitând elevii să participe cu lucrări sau doar cu prezența la expoziții de carte, expoziție de desene, colaje și grafică, audiții muzicale, concursuri de recitare/interpretare și concursuri de texte literare cu temă dată. Abia întorși din vacanță, elevii - mici și mari – au acceptat invitația și s-au prezentat cum au putut mai bine, după zile întregi de pregătire în clasă și acasă. Prin intermediul unei prezentări power point au avut ocazia să cunoască sau să-și amintească unele dintre cele mai importante repere în viața și opera poetului nepereche. Eforturile le-au fost răsplătite cu diplome și semne de carte purtând portretul reprezentativ pentru poetul național Mihai Eminescu.

Spiritul de competiție rămâne viu, două dintre clasele a V-a lansându-se într-un concurs cu tema „Viața și activitatea Luceafărului poeziei românești”, organizat și jurizat de clasa a VIII-a C. Activitățile s-au încheiat cu premierea câștigătorilor și cu un scurt program artistic în care s-au recitat poezii  și s-au interpretat romanțe. Vineri, 15 ianuarie, devenită și Ziua Culturii Naționale, elevii clasei a VI-a B au depus flori la statuia poetului de pe bulevardul care-i poartă numele, încheind astfel manifestările dedicate împlinirii a 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani