Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Salarii incerte pentru profesori în luna septembrie

Salarii incerte pentru profesori în luna septembrie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Municipalitatea botoşăneană nu are în conturi nici măcar 10% din suma necesară achitării drepturilor băneşti cadrelor didactice în luna septembrie. În jurul datei de 9 ar trebui plătite salariile, suma de care este nevoie pentru o singură lună fiind de circa 4,5 milioane de lei.

În conturile instituţiei la acest capitol sunt însă disponibili pentru această lună doar 330.000 de lei. „Am scris la Ministerul Educaţiei, la Guvern, s-au făcut demersuri la toate organismele", a declarat Valerian Sănduc, directorul economic al Primăriei. Acesta solicită din nou transferarea unei sume de bani din trimestrul IV în III. Problema este că şi în ultimul trimestru mai există fonduri de doar 8,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă că toţi banii pe care îi mai are Primăria ajung pentru maxim cinci luni în condiţiile în care ne aflăm abia în august scrie adevarul.

Şeful economic al Primăriei crede că toate problemele salariale din acest an au plecat de la modul de alocare a fondurilor. „S-au repartizat fonduri în funcţie de costul per elev şi s-a concluzionat că noi avem nevoie la Botoşani de 49,5 milioane de lei. Toate judeţele au primit sume în acest mod", a mai spus Valerian Sănduc. Problema este că la Botoşani şi la Suceava existau sute de procese pentru drepturi băneşti câştigate de cadrele didactice care astfel nu au fost luate în calcul. În primele luni s-au plătit salariile cu tot cu sumele obţinute în instanţă, ceea ce a dus la consumarea mai rapidă a fondurilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani