Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Proiect dedicat lui Ion Creangă la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani

Proiect dedicat lui Ion Creangă la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

În săptămâna 29 februarie - 4 martie s-au desfășurat în școala noastră activități dedicate scriitorului Ion Creangă, în cadrul proiectului „Creangă - împăratul poeveștilor”, sub coordonarea doamnei director Horopciuc Sabina, a doamnei bibliotecar Dupir Liliana, a doamnelor profesoare Neculau Diana și Răileanu Oana, cu participarea multor alte cadre didactice și elevi.

Acest proiect a cuprins o varietate de activități care i-au atras pe elevi și i-au determinat să se implice cu mult entuziasm în realizarea acestora. Amintim câteva: redactarea unor creații literare inspirate din textul „Amintiri din copilărie”, confecționarea unor măști și marionete, realizarea de desene ilustrative pentru opera marelui povestitor, prezentarea unor dramatizări inspirate din operele lui Creangă, organizarea unui concurs literar intitulat „Recunoaște povestea!”.

Holul școlii a devenit cadrul în care a avut loc o expoziție a unor păpuși realizate pe linguri de lemn care întruchipau personaje ale operei marelui povestitor și a unor lucrări plastice care înfățișau scene din poveștile lui Creangă și din opera literară „Amintiri din copilărie”. Lucrările expuse au fost admirate și de elevi ai Liceului Tehnologic Special „Sfântul Stelian” și ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, care ne-au vizitat și ne-au mărturisit că au rămas impresionați de ceea ce au văzut. Noi ne-am srăduit să îi primim cât mai bine, oferindu-le câte un mărțișor și mulțumindu-le pentru că ne-au apreciat munca. Un grup de elevi dintr-o clasă de ciclu primar a cântat melodii dedicate lui Ion Creangă și primăverii, pentru a menține buna-dispoziție în rândul oaspeților.

Munca depusă de către elevii școlii noastre pentru a aduce un omagiu scriitorului Ion Creangă, de la nașterea căruia s-au împlinit anul acesta 179 de ani ne arată că aceștia prețuiesc personalitățile marcante ale literaturii române, iar acest fapt nu poate decât să ne bucure și să ne facă să fim mândri de ei. (Profesor Răileanu Oana Elena, membru în Comisia pentru promovarea imaginii școlii)


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani