Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Podium cucerit de laurieni pentru cântat în franceză - FOTO

Podium cucerit de laurieni pentru cântat în franceză - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Muzica într-o limbă străină este poate cea mai bună metodă de a te îndrăgosti iremediabil de un grai ce-ţi place şi de a-l învăţa mai bine decât pe propria limbă.

Elevii şi dascălii de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” ştiu asta şi pot demonstra, chiar, că metoda funcţionează cu cele mai bune rezultate. Dovadă stau cele patru distincţii primite zilele trecute în cadrul concursului regional „Chants, sons sur scène”, găzduit de Liceul Miron Costin din Iaşi.

Şase laurieni au participat la competiţia de interpretare vocală în limba franceză, coordonator fiind profesorul Alina Diana Rusu, unul dintre iniţiatorii, în septembrie 2017, a „FrancoAtelier de Musique” din Laurian. Muzica şi franceza s-au îmbinat perfect, astfel încât în concursul de la Iaşi, dintre toate liceele Moldovei, Laurianul s-a remarcat pentru cucerirea fiecărui premiu de pe podium.

Raluca Bălan, clasa a X-a, profilul bilingv franceză, a primit premiul I, Ioana Frăsinescu, de la acelaşi nivel, dar mate-info, a fost răsplătită cu premiul II, iar Andreea Prisacariu, bococ de a IX-a, profilul chimie – biologie, a câştigat premiul III. Şi pentru că nici menţiunile nu trebuiau ratate, Adelina Bătăiosu, dintr-a X-a, chimie-biologie, a primit „menţiunea juriului”.

Raluca s-a calificat pentru finala festivalului „Chants, sons sur scène”, ce va avea loc la Baia Mare în luna mai. Succes! - Irina SIMINICEANU


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani