Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Micuții de la Grădinița Corlăteni au sărbătorit 1 Iunie la Școala „Ion Pillat” Dorohoi - FOTO

Micuții de la Grădinița Corlăteni au sărbătorit 1 Iunie la Școala „Ion Pillat” Dorohoi - FOTO

Micuții preșcolari de la Grădinița cu Program Normal nr 1 Corlăteni, împreună cu doamna lor educatoare: Gabriela Palamariu au sărbătorit 1 Iunie la Școala „Ion Pillat” cu grupa a IV-a-prof. educator Tatiana Teliban și prof. educator Elena Bostan.

Când eram mici, aşteptam, cu sufletul la gură, ziua de 1 Iunie. Şi nu pentru cadouri, pentru că nu de fiecare dată primeam mare lucru, ci pentru că o simţeam ca pe o zi specială, o zi pe care o împărţeam şi cu alţi copii. Era o celebrare a copilăriei, a verii, a prieteniei. Şi acum iubim ziua de 1 Iunie. Pentru că ne putem îmbrăţişa proprii copii, că le putem spune „La mulţi ani!” şi cât de mult înseamnă ei pentru noi.

Copiii ştiu să-şi dăruiască, unii altora, dragoste şi jucării şi bomboane şi flori şi desene, felicitări și baloane. Noi, adulţii, să-i privim senini, să ne bucurăm de inocenţă, să intrăm în jocurile lor şi să uităm, chiar şi pentru câteva ore doar, de tot ce înseamnă viaţa cu toate ale ei mai puţin bune.

„Vis de copil” așa a fost începutul, unul încrezător plin de emoții rostit de elevii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) în activitatea organizată pentru întâmpinarea în stil plăcut a Zilei Copilului. Aceștia s-au comportat firesc în activitate și au dovedit că sunt de fapt la fel ca ceilalți: „Copil ca tine sunt și eu”,  spun o poezie și cântă cu emoții, așteaptă cu înfrigurare reacții de simpatie din partea audienței. Am continuat împreună la realizarea machetei „Lacul  lebedelor”, am oferit desene și felicitări, ne-am jucat și am servit tort, cu greu însă ne-am despărțit.

Prin gingăşia lor, acești copii „ce nu-și cunosc părinții” sunt ușor de iubit. Nu poţi să nu-i iubeşti! Calitatea sufletului copilului este nealterat. Sinceritatea şi puritatea lor ne-a impresionat. Voia bună, surâsul gingaş al lor, talentul și bucuria cu care ne-au primit și ne-au surprins plăcut va rămîne veșnic în amintirea noastră, prin lucrările realizate. Mulțumim doamnei prof. Tatiana Teliban repectiv prof Elena Bostan, care au reușit să ne inspire pe toți, drept dovadă au organizat această activitate dedicată copiilor și muncii lor.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani