Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mesajul transmis de prefect directorilor unităţilor şcolare din judeţ

Mesajul transmis de prefect directorilor unităţilor şcolare din judeţ

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Cu ocazia întâlnirii conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean cu directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor şcolare din judeţ, prefectul Costică Macaleți le-a transmis un mesaj.

„Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru sistemul de învăţământ botoşănean şi pentru sistemul de învăţământ în general. De dumneavoastră, de profesori, depinde ceea ce vom avea ca generaţii viitoare în România. Şi nu spun acest lucru în mod gratuit. Dacă îi vom educa pe copii în spirit civic, cu seriozitate şi responsabilitate atunci destinele Botoşaniului şi al ţării vor fi pe mâini bune.

Vin cu emoţie sinceră în faţa dumneavoastră pentru că am un respect deosebit pentru dascăli. Eu am terminat la Bucecea şi din 27 câţi eram în clasă, 25 au continuat cursurile în ciclul următor. Ultima oară când am fost la liceul din Bucecea toţi profesorii de acolo erau navetişti. Nu am nimic împotriva navetei dar am vrut să nuanţez acest lucru. La nivelul judeţului sunt şcoli care arată foarte bine, dar sunt şi şcoli care lasă de dorit. Ştiu că infrastructura ţine de primării şi consilii locale, dar daca dumneavoastră aveţi forţa necesară de convingere, lucrurile se pot îmbunătăţi. Când trec pe la primăriile din judeţ, vizitez de obicei şi şcolile. Aşa că vom avea ocazii să ne vedem şi, acolo unde sunt probleme, să căutăm împreună soluţii. Nu uitaţi că aveţi o profesie extraordinară şi, pentru că ne închinăm întotdeauna în faţa profesorilor, trebuie şi dumneavoastră să dăruiţi activităţii didactice ce aveţi mai bun. Nu uitaţi nicio clipă că sunteţi modele pentru elevii dumneavoastră.”

Desfăşurată la Casa de Cultură a Sindicatelor, joi, 11 septembrie, şedinţa de lucru a dat, ca în fiecare an startul activităţii didactice propriu-zise.

La prezidiu au mai fost prezenţi, alături de inspectorii generali, comandanţii celor două inspectorate ce asigură protecţia şi paza participanţilor la activitatea didactică: IJJ şi IPJ.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani