Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Mănânc sănătos ca să cresc frumos!” - Săptămâna Educaţiei Globale la Grădiniţa nr.24 - FOTO

„Mănânc sănătos ca să cresc frumos!” - Săptămâna Educaţiei Globale la Grădiniţa nr.24 - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Sub acest deziderat, copii Grădiniţei nr. 24 din Botoșani, descoperă, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, că legumele sunt sănătoase, dar şi foarte gustoase. La iniţiativa administratorului Constantin Puşchiu, unitatea desfăşoară în aceste zile un proiect inclus în Săptămâna Educaţiei Globale, care ajută micuţii să cunoască legumele şi să le recunoască în meniul de la prânz.

Astăzi a fost ZIUA CONOPIDEI. Micuţii, dar şi câte doi părinţi din fiecare grupă, gustă zilnic din noile bucate făcute cu legume: morcovi (baby carrots), broccoli şi conopidă.

În proiect au fost implicate atât asistenta Rodica Iordăchianu cât şi cele două 2 bucătărese. Micuţii au vizitat bucătăria grădiniţei şi au văzut cum se prepară legumele pe care, mai apoi, le-au mâncat cu poftă.

Spre exemplu luni meniul a fost compus din file de şalău cu legume sotate, marţi meniul a conţinut broccoli, iar miercuri conopidă pane. Joi vor gusta din sfecla roșie, iar vineri dovleceii vor fi umpluţi cu piept de curcan şi gratinaţi.

Meniul, nou și sănătos, este aprobat de dr. nutriționist Simona Bucătariu şi i-a captivat pe copii. ​

„Scopul proiectului, pe lângă acela de a-i a învăţa pe copiii să mănânce sănătos, este şi de a-i influienţa şi pe părinţi să le ofere în alimentaţia de acasă aceste legume. În caz contrar, la gradiniţă este dificilă schimbarea gusturilor şi obiceiurile culinare cu care micuţii sunt obişnuiţi de acasă. Încercăm să implementăm astfel de meniuri sănătoase, vom mai face astfel de acţiuni.” a declarat Constantin Puşchiu, iniţiatorul proiectului.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani