Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsinești: „Au ajuns la Botoșani cele 42 de microbuze școlare”

Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsinești: „Au ajuns la Botoșani cele 42 de microbuze școlare”

Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice si Ministerul Educației si Cercetării Științifice a aprobat achiziţionarea şi livrarea în cursul lunii iulie 2015 a unui nou lot de microbuze şcolare pentru dotarea primăriilor din județul Botoșani.

Astfel au fost repartizate un număr de 42 de microbuze scolare pentru 37 de comune botoşănene, printre care:

- Adaseni, Albesti, Blandesti, Braiesti, Calarasi, Candesti, Copalau, Cordareni, Cristesti, Dangeni, Dersca, Durnesti, Gorbanesti, Hiliseu-Horia, Hudesti, Leorda, Lunca, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mihaileni, Paltinis, Pomarla, Radauti-Prut, Rauseni, Rachiti, Romanesti, Știubieni, Suharau, Sulita, Tudora, Unteni, Varfu Campului, Viisoara, Vladeni, Vlasinesti, Vorniceni si Vorona,
- pentru oraşele Săveni, Bucecea, Flămânzi şi Ştefăneşti, precum și pentru municipiul Dorohoi.

Mijloacele de transport vor fi destinate în principal elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, asigurându-le transportul, în condiții de siguranță, în fiecare zi de curs.

Prin noua achiziție au fost acoperite toate cererile din judeţul Botoşani pentru ca toţi elevii botoşăneni să aibă o posibilitate civilizată de transport către unităţile şcolare.

Începând cu 15 septembrie 2015, elevii botoșăneni vor merge la şcoli cu noile mijloace de transport şcolar. Aceasta este cea mai consistentă etapă a programului privind transportul şcolar, după cea din 2014, când s-au alocat judeţului Botoșani un număr de 13 autovehicule tip 16+1 locuri, în cea de a doua etapă, desfăşurată în primăvara acestui an, ajungând la Botoşani două microbuze de aceeaşi capacitate, încă două autobuze tip 28+2 locuri, plus trei microbuze cu câte 16+1 locuri pentru liceele sportive.

„În calitatea mea de primar a unei comune beneficiară de microbuz școlar, doresc să mulțumesc reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și conducerii Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în numele meu, și cred ca sunt în asentimenul meu și ceilalți 41 de primari pentru repartizarea atât de necesarelor microbuze școlare”, a declarat prim-vicepreședintele AcoR Botoșani și primar al comunei Vlăsinești, Lucian Trufin.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani