Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Laurianul a sărbătorit cei 100 de ani ai Unirii cu Basarabia - FOTO

Laurianul a sărbătorit cei 100 de ani ai Unirii cu Basarabia - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Cine crede că noile generaţii nu au simţ patriotic bine conturat poate fi impresionat, nu doar convins, de dăruirea de care pot da dovadă tinerii liceeni ai Botoşanilor pentru valorile ce ţin de istoria neamului românesc.

Un simpozion desfăşurat astăzi în Aula Magna a Colegiului Naţional „A.T.Laurian” a demonstrat că tinerii din două licee botoşănene se pot întrece în vibraţie patriotică, construind împreună momente înalţătoare şi întru totul sincere. Evenimentul dedicat celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România s-a vrut un „Arc peste timp” şi a adus alături elevi ai Liceului de Arte „Ştefan Luchian” cu ai Colegiului „August Treboniu Laurian”. S-au făcut prezentări ale unor teme strâns legate de ce se întâmpla pe 27 martie în România lui 1918, materialele fiind prezentate de elevi şi pentru elevi. Au fost aduşi în discuţie Pantelimon Halippa, Regina Maria – regina soldat, dar şi rolul important al armatei române în Unirea ce a făcut posibilă România de astăzi.

Chiar şi cântece patriotice s-au ascultat, programul demarând cu Imnul Naţional şi continuând cu piese interpretate de corurile celor două instituţii de învăţământ coordonate de profesorii Niculina Coromă şi Isabela Vieriu.

Organizat sub coordonarea profesorilor Tana Onofrei, Ioan Mihai, Sorin Nistorică şi Dumitru Carp, simpozionul s-a încheiat într-o notă deosebit de veselă, pe ritmuri tradiţionale interpretate de tinere artiste ale colegiului naţional.

Un mesaj impresionant, cum numai un dascăl îndrăgostit de istorie poate avea, a fost transmis de Ioan Onofrei, director al ATL-ului, care le-a vorbit elevilor despre sacrificiile făcute de generaţia Unirii. Acei români, care au arătat că pot sacrifica uşor scopurile individuale pentru idealul naţional, pot fi un exemplu pentru tinerii de astăzi. Aceştia pot alege să se implice sau nu în construcţia de viitor a neamului românesc, iar evoluţia ţării va depinde de deciziile luate de noile generaţii.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani