Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
IŞJ Botoşani vine cu clarificări în ceea ce priveşte deciziile luate cu privire la anul şcolar 2013-2014

IŞJ Botoşani vine cu clarificări în ceea ce priveşte deciziile luate cu privire la anul şcolar 2013-2014

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Având în vedere Ordinul MECTS nr. 6212/13.11.2012 privind aprobarea Metologiei pentru funcţionarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014, ale art. 63 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi pentru respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru anul 2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a propus fuziunea Şcolii Gimaziale „Sfânta Maria” Botoşani cu Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Botoşani. În urma fuziunii, o parte dintre elevii Şcolii Gimnaziale „Sfânta Maria” vor fi integraţi în clasele de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, iar restul vor rămâne în clase de sine-stătătoare. Această organizare nu va afecta personalul din cele două unităţi de învăţământ.

În ceea ce priveşte propunerea de închidere temporară a Grădiniţei Cheliş, aceasta a venit din partea conducerii unităţii de învăţământ, având la bază faptul că efectivul de copii necesar pentru constituirea unei grupe se află sub limita minimă prevăzută de lege.

De asemenea, Şcoala Primară nr. 5 Poiana fiind închisă, unitatea apărând în reţeaua şcolară pentru anul 2012-2013, este necesară scoaterea ei din reţea prin decizia Consiliului de Administraţie al I.S.J. Botoşani. De altfel, solicitarea a fost făcută de către conducerea Şcolii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristineşti.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani