Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ISJ Botoșani face recorectări ale tezelor de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Vezi ce verifică!

ISJ Botoșani face recorectări ale tezelor de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Vezi ce verifică!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Tezele elevilor care au susţinut vara acesta examenul de Evaluarea Naţională și Bacalaureat vor fi recorectate prin sondaj de către comisii ce vor fi stabilite la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Prin recorectarea lucrărilor se doreşte a se vedea dacă notarea a fost cea corectă, mai ales în cazul tezelor pentru care s-au depus contestaţii.

„Se vor face recorectări prin sondaj doar acolo unde au fost diferenţe mari în urma contestaţiilor. Diferenţele nu au depăşit un punct şi jumătate, fiind în limita admisă de metodologie”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al ISJ Botoşani, citată de stiri.botosani.

Totodată reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean vor face o analiză comparativă a notelor obţinute de absolvenţii de gimnaziu la Evaluarea Naţională şi notele pe care aceştia le-au obţinut la materiile de examen, pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

La nivelul judeţului Botoşani sunt sute de elevi care au avut media în cei patru ani de gimnaziu peste 8, iar la Evaluarea Naţională nu au reuşit să ia nici măcar 4.

„Facem o analiză şi o comparaţie a notelor de la Limba şi literatura română pe care le-au avut în timpul şcolii şi la examenul de Evaluare Naţională şi la fel pentru Matematică. Nu mi se pare concludent să facă comparaţia între media de absolvire a învăţământului gimnazial cu nota la Matematică sau la Limba şi literatura română pentru că media de absolvire este formată din mai multe medii la foarte multe specialităţi, discipline. Se vor face astfel de comparaţii. Acolo unde apar diferenţe mare este un semn de întrebare dar trebuie să ne gândim că examenul nu se desfăşoară în aceleaşi condiţii ca o zi obişnuită de şcoală”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Aceasta a spus că în funcţie de rezultatul analizei, se vor lua măsuri acolo unde se impun.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani