Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
IȘJ Botoșani! Este interzisă colectarea de fondul clasei, fondul școlii, sau orice altceva

IȘJ Botoșani! Este interzisă colectarea de fondul clasei, fondul școlii, sau orice altceva

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Este un fapt cunoscut că orice început de an școlar înseamnă pentru părinți, pe lângă cheltuielile cu pregătirea copiilor pentru școală, și bani în plus pentru anumite dotări în clasele în care elevii învață.

Deși este o practică interzisă strângerea de fonduri, după cum în repetate rânduri au susținut cei de la Inspectoratul Școlar Județean Botoşani, sunt deja unități de învățământ unde încă din prima zi de școală părinții au primit „liste" cu ceea ce ar trebui cumpărat pentru ca ai lor copii să învețe în cele mai bune condiții.

Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, a precizat că este interzisă în unitățile de învățământ strângerea de bani pentru fondul clasei sau fondul şcolii. Totuși, astfel de contribuții capătă o formă legală dacă vin la inițiativa părinților, scrie stiri.botosani.ro

„Mesajul Inspectoratului Școlar este acela de a nu se strânge bani pentru fondul clasei, fondul școlii, sau orice altceva. Eu știu că în anii anteriori au mai existat asemenea practici, de multe ori păriniții sunt cei care insistă să strângă bani pentru diferite dotări în cadrul instituțiilor școlare. Este problema lor, cadrelor didactice le este interzisă colectarea de fonduri pentru școală. Dacă părinții sunt constituiți într-o asociație legală, plătesc impozit la stat, nu îi putem împiedica, dar noi elevilor nu le cerem niciun ban și nu este normal să contribuie financiar păriinții atâta vreme cât în România învățământul este gratuit sau ar trebui să fie gratuit. Sunt unități școlare cu pretenții, unde sunt pătinți cu un statut financiar bun și atunci dacă se oferă schimbe mobilierul într-o clasă, să facă alte dotări, este problema lor. Școala nu impune și este interzisă această practică", a declarat Ciprian Manolache.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani