Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Începe un nou an şcolar. Ce trebuie să facă toți părinții până pe 1 octombrie!

Începe un nou an şcolar. Ce trebuie să facă toți părinții până pe 1 octombrie!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Părinții care au copii la școală sau grădiniță trebuie să facă rost de o adeverință medicală și un aviz epidemiologic până la 1 octombrie. Noile reguli, anunţate doar cu o săptămână în urmă, au aglomerat cabinetele medicilor de familie.

Actele trebuie depuse la instituțiile de învățământ, iar dosarul copilului trebuie să conţină şi fişa în care sunt notate toate vaccinurile pe care acesta le-a făcut, potrivit RomaniaTv.

Adeverinţa medicală și un aviz epidemiologic sunt obligatorii la începutul claselor I, a V-a şi a IX-a. Pentru ceilalți elevi, fiecare şcoală poate da derogări pentru anumite perioade de timp, însă dacă un părinte încalcă şi aceste termene, copilul riscă exmatricularea.

Modificările în lege au apărut după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că sunt obligaţi să facă testări inutile.

Potrivit președintelui Asociaţiei pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Valeria Herdea, eliberarea adeverințelor înseamnă aglomerare, înseamnă automat risc de transmitere de boli infecto-contagioase.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, a transmis că interpretarea multor medici de familie prin care aceștia recomandau analize bacteriologice la toţi copiii, a fost cumva excesivă.

În şcolile din țara noastră lucrează 700 de medici, de patru ori mai puţin decât ar fi nevoie. Este motivul pentru care reprezentanţii medicilor de familie au cerut deblocarea posturilor pentru doctori în şcoli. Nici Ministerul Sănătăţii, nici cel al Educaţiei nu au răspuns până acum.

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani