Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Grădinița „Șotron” Botoșani: Rădăcinile Europei în context educațional prin Erasmus+ FOTO

Grădinița „Șotron” Botoșani: Rădăcinile Europei în context educațional prin Erasmus+ FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

În perioada 14-18 octombrie 2019, are loc o activitate transnațională de învățare/predare/formare, la Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” din Botoșani, care implementează proiectul Korenine Evrope (The Roots of Europe), nr. 2018-1-SI01-KA229-047108_2, în cadrul Programului Erasmus+, acțiunea cheie 2, educație şcolară, în perioada 2018-2020, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Organizațiile partenere sunt:
Grădiniţa Sentvid, Slovenia,
Școala Primară Sabiha Gokcen, Izmir, Gaziemir, Turcia,
Centrul de studiu Fogueteiro SA -Colegio Guadalupe, Portugalia,
Şcoala Primară 52 Tsanko Tserkovski, Bulgaria,
Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, România.

Obiectivul principal al proiectului este cunoașterea și valorificarea patrimoniului național în cadrul schimburilor de experiență internaționale, înțelegerea diversității sociale, etnice, lingvistice și culturale, cunoașterea unor strategii de integrare a familiilor cu diferite culturi și medii sociale în programul educațional.

Sunt prevăzute dezbateri privind colaborarea unităților de învățământ cu autoritățile locale şi județene, expoziții, activități practice („Învățăm de la bunici”), prezentarea activităților fundamentale ale alternativei Plan Jena, activități de promovare a specificului local (arhitectură, ceramică, pictură religioasă, costumul popular), obiceiuri şi tradiții de iarnă, şezătoare („Adunate din bătrâni”), ateliere de lucru.

Menționăm câteva din rezultatele prevăzute: conectarea cu alte țări europene și introducerea în procesul educațional a noutăților dobândite prin mobilitate (metode de lucru, modalități de lucru cu părinții, implicarea copiilor din alte medii culturale), diseminarea bunelor practici, aprofundarea competențelor privind incluziunea, îmbunătățirea competențelor de utilizare a noilor tehnologii, îmbunătățirea utilizării limbii engleze.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani