Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Festivalul toamnei” la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani - FOTO

„Festivalul toamnei” la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

„Toamna cu-a ei albă frunte/Și cu galbenii conduri/A lăsat argint pe munte/Și rugină pe păduri.” (George Topârceanu)

Toamna ne-a bătut la ușă și începem să ne delectăm privirile cu zecile de culori parcă rupte din cele mai frumoase tablouri. Fără îndoială că toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri și a inspirat nenumărați scriitori și poeți îndrăgostiți de aromele, capriciile și bogățiile ei!

Tot acest frumos din natură, manifestat în culori şi forme sonore, are o influenţă benefică asupra copiilor. Coordonați de educatori dedicați, dar și de părinți pricepuți, aceștia învaţă să observe şi să se apropie cu emoţie de acest spectacol sublim al naturii, astfel încât raţiunea să armonizeze cu sensibilitatea. Frumosul pătrunde ca un binefăcător în cele mai adânci zone ale vieţii sufleteşti, răscoleşte emotivitatea, sensibilizează, înviorează.

Astfel, elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Antipa” Botoșani, în cadrul proiectului „Festivalul toamnei”, au fostantrenați în activităţi directe şi variate ce duc la formarea şi afirmarea personalităţii creatoare, la formarea comportamentului ecologic adecvat, prin derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător. Enumerăm câteva activități: „Zâna Toamnă” (design vestimentar din materiale reciclabile), „Tablou de toamnă” (creații din materiale provenite din natură), „Din dărnicia Toamnei- prin magia bunicii şi-a mamei” (organizarea unui târg de toamnă) și „Happy Halloween” (sculptură de dovleci/parada costumelor și realizarea unor creații literare în limba engleză). Lucrările realizate de copii au fost expuse pe holurile şcolii şi la Casa Corpului Didactic Botoşani, partener în cadrul acestui proiect.

Elevii au redat bogăția și culorile toamnei, lăsând frâu liber imaginației, devenind consumatori și creatori de frumos! Profesor învățământ primar, Hariga Mihaela-Beatrice

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani