Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Festivalul toamnei” la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” Brăești - FOTO

„Festivalul toamnei” la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” Brăești - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” din Brăești au sărbătorit vineri, 27 octombrie 2017, anotimpul toamna printr-un festival dedicat acestei perioade a anului.

Scopul activității a fost încurajarea la preşcolari și școlari a unor sentimente de dragoste faţă de natură şi dezvoltarea simţului estetic prin familiarizarea acestora cu creaţiile plastice dedicate anotimpului toamna și transformările care au loc în mediul înconjurător, aplicarea unor tehnici diferite pentru realizarea creaţiilor plastice inspirate de acest anotimp.

Elevii unității școlare, îndrumați de cadrele didactice și susținuți de părinți, au realizat un spectacol ce a constat în organizarea de mini-recitaluri, dramatizări, recitarea unor poezii dedicate acestui anotimp colorat și bogat, dar și realizarea unor expoziții cu desene, fructe, legume și flori specifice toamnei. În plus, elevii clasei a III-a, coordonați de înv. Nistor Andra și ajutați de părinți, au organizat o tombolă și o degustare din bucatele toamnei: plăcinte cu mere, cu dovleac și prăjituri.

Programul „Festivalului toamnei” a constat în:
Prichindeii de la grădiniță au interpretat cântece dedicate toamnei și au recitat poezii. Îndrumător: educ. Bejenaru Mihaela.

Clasele I, a III-a și clasa pregătitoare au pregătit Valsul toamnei și un moment poetic dedicat toamnei. Îndrumători: prof. Olaru Camelia, prof. Andrei Diana, înv. Nistor Andra.

Clasa a II-a a interpretat piesa de teatru: „Scandal în oala cu ciorbă”. Îndrumător: prof. Bajureanu Adina.

Clasa a V-a: cântece de toamnă: A venit pe dealuri, toamna și Coboară toamna. Îndrumător: prof.-diriginte Stanciu Luminița.

Clasa a VI-a: melodia Lasă-mi, toamnă, pomii verzi interpretată de eleva Apetrăriței Denisa-Iuliana. Îndrumător: prof.-diriginte Aniculăesei Simona.

Clasa a VII-a: melodia Emoție de toamnă interpretată de eleva Oniciuc Diana. Îndrumător: prof.-diriginte Istrate Alina

Clasa a VIII-a a recitat poezii dedicate toamnei. Îndrumător: prof. Burlacu Răzvan.

Toate aceste lucruri au fost completate de organizarea concursului Miss și Mister Toamna 2017, la care au participat elevi din fiecare clasă, câștigătorii fiind premiați cu diplome și dulciuri.

Activitatea a fost coordonată de înv. Nistor Andra, la care au colaborat directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Coman”, prof. Marinela Olariu, și celelalte cadre didactice din instituția școlară. (prof. Simona Aniculăesei)

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani