Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Etapa judeţeană a Concursului naţional „Made for Europe” 2018, organizată la Casa Corpului Didactic Botoșani - FOTO

Etapa judeţeană a Concursului naţional „Made for Europe” 2018, organizată la Casa Corpului Didactic Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

În data de 23 martie 2018, s-a desfășurat etapa judeţeană a Concursului naţional de produse finale ale proiectelor finanţate prin programe europene „Made for Europe”, la Casa Corpului Didactic Botoșani: au fost prezentate produsele finale, în sesiune publică, a avut loc evaluarea acestora, urmată de festivitatea de premiere și de afişarea rezultatelor, Concursul naţional „Made for Europe”, aflat laediţia a XII-a, este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în anul școlar 2017-2018 și este organizat în vederea valorizării şi promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Au fost înscrise în concurs 17 produse finale la secţiunea Proiecte Erasmus+ și la secţiunea Alte proiecte, dintre care amintim: CD-Portofoliu, Carte vizuală, TwinSpace, broșuri, aplicaţii informatice, albume, jurnale de activităţi, testimoniale, videoclip-uri, film, ghid turistic. În cadrul expoziţiei, au fost promovate și alte produse finale realizate în cadrul proiectelor, care fac parte din cadrul programului Erasmus+ (parteneriate școlare sau mobilităţi – educaţie școlară și formare profesională) sau sunt alte tipuri de proiecte (parteneriate eTwinning, proiecte realizate în cadrul apelului Biroului de informarea Parlamentului European în România - Euroscola).

Membrii Comisiei judeţene de concurs au evaluat produsele finale având în vedere: relevanţa educaţională a produsului proiectului pentru unitatea de învăţământ, transferabilitatea produsului, caracterul practic (utilitatea produsului educaţional), caracterul valorizator al produsului final și calitatea prezentării produsului educațional.

Rezultatele sunt publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Botoșani: http://www.isjbotosani.ro/articol/6616/Rezultate+-+etapa+judeteana%2C+Concurs+%22Made+for+Europe%22%2C+2018.html

Publicul a votat, la rândul său, după vizitarea expoziţiei și vizionarea prezentărilor, cu ajutorul unui buletin de vot. Astfel, cele mai multe voturi s-au acordat pentru:

Cel mai original produs final:Filmul „Not Another History Lesson”, realizat în cadrul proiectului „Little towns - big history - great opportunities”, Erasmus+, KA2, Educaţie școlară, de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi;

Cel mai util produs final și Cel mai interesant produs final: CD – Portofoliu „Tehnici de lectură utilizabile în activităţile cu copiii care nu citesc”, realizat în cadrul proiectului „Ascultă povestea mea!” / Listen to my story!, eTwinning, de la Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani.

Etapa naţională se va desfăşura la Constanța, în perioada 11 - 14 aprilie 2018.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani